Published On: vin, mai 31st, 2019

Promovarea tarii noastre, fiecare cu ce poate. Papa Francisc cu Loganul vs Preafericitul/Preasmecheritul Patriarh Daniel cu Maybach-ul

Vizita oficiala incununata de spiritualitate si smerenie, lectie de modestie si dragoste pentru aproape. Papa Francisc a ajuns astazi in Romania. Multi dintre romani s-ar fi asteptat probabil ca suveranul sa fie preluat de la Aeroportul Otopeni cu o limuzina, insa acesta a cerut sa fie transportat cu o Dacia Logan. Singurul lucru care arata ca masina nu duce un om de rand era tocmai numarul, SCV 1, ceea ce inseamna “Status Civitatis Vaticanae”(Statul Cetatii Vatican). In umila masina acesta a mers cu geamurile coborate pentru a da oamenilor sansa sa il vada, si el, la randul sau, sa salute multimea de enoriasi ce a venit in intampinarea sa.

Papa Francisc, persoana ce reprezinta catolicismului in lume, cel care este capul primei puteri in lume, si anume religia, nu face uz de statutul sau, nu emana opulenta, ci din contra, smerenie si devotament.

Intr-o paralela cu acest adevarat slujitor al domnului il punem pe Patriarhul nostru, cel de toate zilele, Daniel, preafericitul ocupant al unui loc de cinste in maybach-ul SPP-ului, cel de toate drumurile. Masina fara de RCA valabila. “Sperenia” sa nu se opreste aici. Doar doua engolpioane cu Mantuitorul si Maica Domnului de la gatul inaltului prelat si crucea stavrofor (pectorala) sunt obiecte din argint, placate cu aur, care valoreaza peste 14.000 de lei. Engolpioanele, de 10.000 de lei, sunt niste insigne arhieresti de forma unei iconite-medalion si ii infatiseaza pe Mantuitor sau pe Maica Domnului. Vesmintele preotesti se vand, in magazinele de profil, cu preturi cuprinse intre 1.200 de lei (cele mai simple) si 3.700 de lei (cele brodate).

Pretul hainelor de praznic pentru un patriarh ortodox da palpitatii celor slabi de “ingeri” si celor fara de bani in portofel. Vesmant de 2000 de euro, mitra de 1000 de euro si in incheiere, preascumpele accesorii de 1000 de euro si ele. Facand un calcul simplu da o suma de 4000 de euro vestimentatia. Cerul este limita in cazul lor.

Spre fericirea noastra este bine ca avem un singur patriarh. Asa ca, opulenta sa fie ca de credinta nu ducem lipsa! Banii sunt detalii!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>