Published On: vin, mai 31st, 2019

Ponta ii trage de sub picioare presul lui Tudose / “O sa merg eu cu Corina Cretu sa spunem ceva!”

Share This
Tags

Declaratie surprinzatoare a presedintelui ProRomania, Victor Ponta, facuta ieri la B1TV. In emisiunea lui Silviu Manastire, “Dosar de politician”, acesta, a facut referire la viitorul comisar european al Romaniei la UE, declarand ca el si Corina Cretu vor depune eforturi in vederea negocierii acestei importante pozitii pentru tara noastra. De remarcat este faptul ca Ponta si-a schimbat dorinta de a renunta la calitatea de europarlamentar in favoarea numarului trei de pe lista de candidati ai ProRomania, braileanul Mihai Tudose, un fapt des intalnit in politica, dar cu siguranta greu digerabil pentru cei care, mai ales la Braila, l-au votat pe transfugul PSD Tudose la europarlamentare. Declaratia lui Ponta arunca in aer tot efortul depus de Tudose la Braila si, cu siguranta, lasa un gust amar tradatorilor din PSD care l-au sprijinit pentru a lua un important procent din voturile brailenilor. Mai jos, aveti declaratia lui Ponta la emisiunea de la B1TV, desfasurata ieri seara.

“Pe cine propunem comisar european? In 2009 Basescu era cel mai puternic. A propus comisar si a obtinut un portofoliu foarte bun, agricultura pentru Romania. In 2014, eu aveam contacte mai puternice cu toata lumea si am obtinut un portofoliu foarte important, si anume dezvoltarea regionala. Cu Corina Cretu am trecut de la 5 miliarde absorbtie la 15 miliarde, 10 miliarde in tara asta … Tehnic primul ministru trimite comisarul. Doamna Dancila poate propune pe cine vrea dansa, dar presedintele desemnat al comisiei accepta sau nu. Eu am tot negociat, dupa am fost la o intalnire informala la Paris  convocata de presedintele de atunci al Frantei si ne-am batut acolo pentru dezvoltarea regionala. Acum doamna Dancila nu poate face asa ceva. Acolo unde ne-am intalnit nu exista nici un traducator. Eu vorbesc patru limbi straine. Se poate propune insasi doamna Dancila comisar european, a existat un caz in Slovenia, dar a picat in Parlament. Dincolo de faptul ca trebuie sa te accepte presedintele comisiei, trebuie sa te duci mai mereu acolo, iar audierile sunt foarte dure. De ce nu o tinem pe Corina Cretu? Este cunoscuta de toata lumea. Nu o sa primeasca tot dezvoltare regionala. De exemplu multe tari au facut deja propuneri pentru aceiasi comisari, doar ca pe alte portofolii. Este foarte important sa participam la negocieri, ca daca nu, vom lua al 27-lea potofoliu, ce ramane. Stiti care este primul lucru care se va dezbate in noul Parlament European? Bugetul pe 2021-2027. Avem o propunere facuta la comisie, tot de Corina, care ne da mai multi bani decat in 2014-2020. Pentru o buna desfasurare a lucrurilor ar trebui ca domnul Iohannis sa se impace cu doamna Dancila si cu cei din grupuri, pentru ca PNL o sa aiba 9 membri in PPE, USR o sa aibe in ALDE, iar cei de la PSD nu conteaza din pacate. Ce sa se intample? Sa negocieze doamna Carmen Avram? Este de plans! O SA MERG EU CU CORINA CRETU SA INCERCAM SA SPUNEM CEVA!, a declarat Victor Ponta.

Incercarile noastre repetate de a lua legatura cu Mihai Tudose au ramas fara rezultat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>