Published On: vin, mai 17th, 2019

Operatiunea Clean Waters 2019 pe Dunare, actiune ce are scop combaterea criminalitatii pe apa. Sunt vanati contrabandistii de motorina

In aceasta saptamana, conform Planului cadru de cooperare pentru prevenirea si combaterea criminalitatii din transporturile navale, pe Dunare si in porturile romanesti, politistii au desfasurat actiunea CLEAN WATERS 2019, pentru cresterea sigurantei si securitatii activitatilor pe apa.

In perioada 06 – 17 mai, Directia de Politie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, impreuna cu Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Romane si Garda Nationala de Mediu, au defasurat, la nivel national, o actiune pentru cresterea sigurantei si securitatii activitatilor pe apa in porturile maritime, fluviul Dunarea si pe luciurile de apa navigabile precum si protejarea ecosistemului acestor zone.

Astfel, in cadrul actiunii, politistii din cadrul Biroului Judetean de Politie Transporturi Braila in colaborare cu Sectorul Politiei de Frontiera Braila, Capitania Braila si Garda Nationala de Mediu-Comisariatul Judetean Braila au actionat, pe Fluviul Dunarea si portul fluvial, pe linia controlului documentelor ambarcatiunilor de agrement si a conducatorilor acestora, a protectiei mediului si pentru prevenirea si combaterea migratiei si a pescuitului ilegal.                                                                                                                                                                                                                                                In urma verificarilor efectuate, au fost legitimate peste 100 de persoane, controlate 45 de ambarcatiuni si 7 agenti economici, si au constatat 5 sanctiuni contraventionale, pentru care au aplicat amenzi in valoare totala de 3000 de lei.

Totodata, politistii au constatat in flagrant 11 infractiuni, pe numele persoanelor in cauza fiind intocmite dosare penale, iar ca masuri complementare au fost confiscate mai multe unelte de pescuit, o ambarcatiune si cantitatea de 6.412 litri de motorina.

Astfel ca, la data de 15 mai, politistii din cadrul Postului de Politie Transporturi Navale Braila au efectuat un control asupra gestiunii de carburant aflata la bordul unei nave ce se afla in bazinul docuri Braila.

Cu aceasta ocazie, in urma compararii stocului de motorina faptic, aflat la bordul acesteia, cu cel scriptic, a fost descoperita o diferenta de 6.412 litri motorina, in plus.

Intreaga cantitate, in valoare totala de 29.599 de lei, a fost indisponibilizata, iar in cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de creare de plusuri in gestiune, fals si uz de fals.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>