Published On: joi, mai 16th, 2019

Ministrul Muncii in vizita la Braila / “Romanii au inceput sa vina acasa. Cei din Germania se plang ca nu mai au zilieri in agricultura”

Ministrul Muncii, Marius-Constantin Budai s-a aflat ieri intr-o vizita la Braila. Alaturi de presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, deputatul Nicu Nita, primarul Marian Dragomir si fostul primar Aurel Simionescu, Budai s-a intalnit cu sindicatele, patronatele si reprezentantii pensionarilor din Braila in Aula Facultatii de Inginerie. Acesta se declara multumit de situatia actuala pe piata muncii deoarece prin Ordonantei 114 cateva sute de romani au renuntat sa mai plece din tara. Sustine ca exodul fortei de munca a scazut foarte mult, dar, este constient ca niciodata acest fenomen nu se va putea stopa deoarece suntem liberi sa traim si sa muncim unde vrem noi.

Exodul fortei de munca a scazut foarte mult, extrem de mult, de cand am implementat legea salarizarii si am triplat, practic, in unele locuri, salariile medicilor. Din contra, au inceput sa revina acasa. Mai mult decat atat, stiti ca am declarat domeniul constructiilor un domeniu prioritar si avem date ca deja oameni din Italia si Spania se intorc acasa; deja cei din Germania se plang ca nu mai au zilieri in agricultura – nu mai vin romani acolo – deja avem 4 loturi a cate 25 de persoane si 2 loturi a cate 50 de persoane care si-ar fi dorit sa plece in straintate, dar dupa aparitia Ordonantei 114 si au renuntat sa mai plece din tara. Cifra asta de 200 de persoane care n-au mai plecat poate fi sau nu o cifra importanta, dar pentru mine este foarte importanta – asta dovedeste ca ceea ce am gandit, ceea ce am pus in practica, incepe sa produca efecte”, a declarat Ministrul Muncii, la Braila.

 

CITESTE SI: Mafia pestelui / Informatii noi dupa perchezitiile de la Braila. Pestele era “tratat” cu inalbitor de rufe pentru fi scapat de mirosul de hoit

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>