Published On: vin, mai 10th, 2019

Marocan fara drept de sedere pe teritoriul tarii noastre, prins la Braila

Politistii de imigrari din Braila, in urma actiunilor intreprinse, au depistat un barbat de 38 de ani, din Maroc, care nu a parasit teritoriul Romaniei la expirarea dreptului de sedere. Acesta a fost sanctionat contraventional si indrumat sa-si reglementeze dreptul de sedere, in calitate de membru de familie al cetateanului roman.

Politistii Inspectoratului General pentru Imigrari –Biroul pentru Imigrari al judetului Braila, in cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, au desfasurat, la data de 9 mai, o actiune pe linia combaterii sederii ilegale a strainilor, pe raza de competenta.

Astfel, in urma activitatilor intreprinse, politistii au depistat de raza municipiului Braila, un barbat de 38 de ani, din Maroc, care nu mai indeplinea conditiile sederii pe teritoriul Romaniei. In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca strainul a intrat legal pe teritoriul Romaniei, in baza pasaportului national si a unui permis de sedere eliberat de un stat european, insa, la expirarea perioadei legale de sedere, nu a parasit teritoriul tarii.

Barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda, in valoare de 1.000 de lei, in conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, fiind indrumat sa-si reglementeze dreptul de sedere pe teritoriul Romaniei, deoarece este parinte al unui minor cetatean roman.

Actiunile desfasurate de catre politistii de imigrari urmaresc asigurarea ordinii si sigurantei cetateanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectarii legalitatii sederii in Romania a strainilor si combaterea migratiei si muncii ilegale.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>