Published On: mie, mai 15th, 2019

Manifestantii anti-PSD din Braila si Galati amenintati de Carmen Dan cu plangeri penale

Ministrul de Interne Carmen Dan a anuntat marti ca politia si jandarmeria analizeaza imaginile de la protestele anti-PSD de la mitingurile social – democratilor de la Iasi si Galati pentru ca acestia ar fi trecut ”in planul penal”.

“As putea spune chiar ca, daca facem o analiza, o sa constatam ca din anii ’90 nu au mai fost cazuri in care sa intalnim manifestatii si contramanifestatii in acelasi loc. Iar acest lucuru l-a avut in vedere si legiuitorul cand a dispus modul de organizare a acestor adunari publice. Eu vreau sa fac un apel, sa constientizeze cei care gandesc ca in acest fel se pot manifesta, ca de la violenta verbala la violenta fizica este doar un pas, iar noi nu avem de gand, sub nicio forma, sa incurajam sub nici o forma lucrul acesta”, a mai spus Carmen Dan, citata de Agerpres.

Carmen Dan a facut anuntul la doar o zi dupa ce Liviu Dragnea i-a acuzat pe manifestantii anti-PSD de violente, desi nu exista nici o imagine si nici o plangere care sa ateste violente ale manifestantilor anti-PSD de la Iasi si Galati. Dimpotriva, o jurnalista din Iasi a declarat la acel moment ca a fost agresata de manifestantii PSD-isti.

„In acest moment, structurile de politie si structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasa, vizualizeaza imagini si identifica persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred ca este evident pentru toata lumea ca au depasit planul contraventional si au trecut in cel penal”, a spus Carmen Dan marti, la Oradea.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>