Published On: lun, mai 20th, 2019

Lacu Sarat, ultimele pregatiri inainte de deschidere / Gazon de plastic si “gropi de acumulare” a apei de ploaie, atractiile statiunii

S-au deschis strazile din Lacu Sarat, nu la figurat ci chiar in sensul propriu. Perla Brailei a intrat in reparatii capitale. Strazile sunt decoperatate, asteptand linistite, in ordine sa li se toarne plomba de asfalt mult ravnita. Totul incepe sa prinda viata. La cateva balcoane ale unor hoteuri deja se pot observa atarnate prosoape puse la uscat, semn ca turistii au inceput sa apara.

La intrare, dupa linia de tramvai, pe soseaua principala ne intampina un mic lac de acumulare al apei de ploaie. Lucru neglijabil tanand cont ce priveliste avem pe dreapta. O impresionanta desfasurare de forte a invadat plaja. Utilaje si pamant, mult pamant ravasit. Mergem inainte. Dupa cateva sute de metri ne intampina ruinele unei  cladiri proiectate cu un scop nobil, dar care nu a atins niciodata apogeul existentei sale. Inceputa inainte de Revolutia din 89, pe vremea lui “nea’Nicu”, cladirea a vrut sa fie un hotel sau o baza de tratament dar a ramas neterminata si nimeni nu a mai continuat constructia.

Sensul giratoriu este intr-o stare deplorabila. In mijlocul statiunii candva se inalta maiastra o fantana arteziana mare, o frumusete pe vreme copilariei noastre. Acum putrezeste o data cu timpul. Tot dupa revolutie bazinul a fost astupat cu scanduri iar “proiectantii” au facut o scena, un amfiteatru pentru turistii de aici si nu numai, unde de ani buni nu se intampla nimic. Acum scandura scenei a putrezit din loc in loc, iar marginea din ciment o roade ploaia, zapada, mucegaiul sau canicula verii. O scandura “rebela” ridicata va supraveghea toata vara bunul mers al traficului.

 

Pe dreapta se poate observa o plaja acoperita cu gazon ce asteapta sa fie taiat probabil pe ultima suta de metri, inainte de marea deschidere. Arata inca civilizat, dar daca ne mutam privirea un pic mai inainte observam o alta plaja, un pic mai plastica sa spunem, acoperita cu o mocheta ce vrea sa tina loc de gazon dar care arata grotesc, indoit la radacina fiecarui copac. Aceiasi stalpi plantati in lac pentru delimitare, aceleasi podete de intrare in apa lacului.

Inaintam cam greu din cauza strazilor in lucru, dar cum ar zice romanul totul merita sacrificiul, “sufera baba la frumusete!”.

Sa fie totul gata pentru inceputul lunii iunie? Luand in considerare  ritmul romanesc de lucru as spune ca nu, dar tinand cont ca este an electoral as indrazni sa cred ca se poate. Om trai si om vedea!

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>