Published On: vin, mai 17th, 2019

Grup infractional organizat denumit “Carausii”, implicat in traficul de imigranti, destructurat de politia de frontiera din Galati

Politistii de frontiera din cadrul Biroului Prevenirea si Combaterea Migratie Ilegale si a Infractionalitatii Transfrontaliere din cadrul S.T.P.F Galati, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati, au destructurat un grup  infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunii de trafic de migranti.

Incepand cu luna noiembrie 2018, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati au derulat actiuni specifice pentru documentarea activitatii infractionale a unui grup infractional organizat, cu denumirea CARAUSII , implicat in traficul de migranti.

In fapt, din actele administrate in cauza, pana in prezent, au rezultat indicii privind existenta si functionarea gruparii infractionale, avand in componenta cetateni romani, care transporta cetateni proveniti din zona Asiei, inregistrati ca solicitanti de azil in tara noastra, si din Romania, ascunsi in locuri special amenajate in mijloacele de transport, in scopul trecerii ilegale a frontierei de stat catre tari din vestul Europei.

Astfel, urmare a activitatilor specifice desfasurate in baza delegarilor dispuse in cauza, constand in investigatii si supravegheri informativ-operative au fost stabilite ca facand parte din grupul infractional P.P., P.N. si B.M., cetateni romani, cu varste cuprinse intre 42 si 48 de ani, domiciliati pe raza judetului Galati.

La data de 09.11.2018, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F Galati si de la PTF Nadlac II, sub coordonarea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati, au efectuat o actiune de prindere in flagrant, in urma careia cetateanul roman P.P. a fost surprins in PTF Nadlac II in timp ce incerca sa scoata ilegal din tara patru cetateni straini, ascunsi in compartimentul marfa al unei autoutilitare.

Din investigatiile efectuate, s-a stabilit ca membrii grupului infractional racolau persoane inregistrate ca fiind solicitante de azil in Romania si le transportau catre vestul tarii, cu scopul trecerii ilegale a frontierei de stat pentru a ajunge in tari din vestul Europei. Pentru aceste servicii migrantii plateau sume cuprinse intre 500 si 2.000 de euro de persoana.

In data de 16 mai, incepand cu ora 06.00, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati, sub coordonarea procurorilor  din cadrul  D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati, au desfasurat cinci perchezitii domiciliare la mai multe locatii de pe raza judetului Galati, la persoanele suspecte de constituirea grupului infractional organizat, specializat in trafic de migranti.

Cu ocazia efectuarii perechezitiilor domiciliare au fost ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, 29 de telefoane mobile si suma de 5.900 de euro.

In cauza, sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de migranti. Totodata, fata de P.P., P.N., si B.M., procurorii D.I.I.C.O.T – S.T. Galati au dispus masura retinerii pentru 24 de ore urmand ca sa fie prezentati instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>