Published On: mie, mai 15th, 2019

Gata cu rablele abandonate pe domeniul public din Braila. S-a trecut la ridicarea acestora

De la inceputul anului 2019 si pana in prezent, politistii locali din cadrul Biroului Circulatie pe Drumurile Publice al Politiei Locale Braila au identificat 368  de autoturisme fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al municipiului Braila. Astfel, in zona Viziru I – III, Ansamblul Buzaului, Calarasi IV, Radu Negru au fost identificate 56 vehicule aflate in aceasta situatie, proprietarii acestora fiind somati, in conditiile legii, sa le ridice de pe domeniul public. 51 de proprietari s-au conformat somatiei de a elibera domeniul public iar, pentru 5 vehicule, au fost inaintate adrese catre Primaria Municipiului Braila cu propunerea agentului constatator privind inventarierea, expertizarea, ridicarea, transportarea si depozitarea autovehiculului intr-un loc special amenajat.

In zona Hipodrom – Obor au fost identificate 21 de vehicule ca fiind fara stapan sau abandonate. Dintre acestea, 19 au fost ridicate de catre proprietari, iar pentru 2 autoturisme au fost inaintate adrese catre Primaria Municipiului Braila pentru respectarea procedurii de ridicare a acestora, conform legislatiei in vigoare.

Pentru 78 de vehicule depistate ca fiind fara stapan sau abandonate in cartierele Islaz – Progresul – Vidin si in zona cartierelor N. Chercea si Lacu Dulce urmeaza a fi continuate activitatile de identificare a proprietarilor si aplicare a somatiilor.

Precizam faptul ca, in zona Centrala a orasului au fost demarate verificarile, fiind identificate 183 de vehicule a caror proprietari nu respecta prevederile Legii nr.421/2002 sau H.C.L.M. Braila nr.5/2003. De asemenea, mentionam faptul ca, pe parcursul perioadei analizate, au fost puse in aplicare, prin colaborarea cu reprezentantii operatorului S.C. Braicar S.A. Braila, un numar de 4 dispozitii.

Prin aceste actiuni desfasurate de catre politistii locali se doreste intensificarea informarii publice asupra constientizarii cetatenilor in ceea ce priveste eliberarea domeniului public, situatie care contribuie la degrevarea traficului rutier si pietonal, eliberarea unor locuri de parcare si a zonei verzi.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>