Published On: joi, mai 23rd, 2019

Concursul National „Vespasian Lungu” isi va premia castigatorii

Sambata, 25 mai 2019, incepand cu orele 12.00, la Galeriile de Arta din Piata Traian nr. 1 vor expune concurenti din 15 de scoli populare de arte si centre culturale din tara.

Vernisajul expozitiei Concursului National de Pictura si Grafica „VESPASIAN LUNGU” si festivitatea de premiere a castigatorilor vor avea loc Sambata, 25 mai 2019, incepand cu ora 12.00, la Galeriile de Arta din Piata Traian nr. 1.

Organizat de Scoala Populara de Arte „Vespasian Lungu” Braila, cu sprijinul Consiliului Judetean Braila si al Primariei Municipiului Braila, prin Casa de Cultura, in perioada 25 mai – 4 iunie 2019 si ajuns la cea de-a XXIV-a editie, Concursul devenit deja traditie se bucura, in acest an, de participarea a 75 de elevi ai scolilor populare de arte si meserii si centrelor culturale din 15 localitati ale tarii (Bacau, Botosani, Braila, Bucuresti, Buzau, Focsani, Galati, Oradea, Piatra Neamt, Ploiesti, Resita, Sibiu, Suceava, Targoviste, Targu‑Jiu), repartizati pe doua categorii de varsta – juniori si seniori (concurenti peste 14 ani), ale caror lucrari au fost avizate de profesorii de specialitate din institutiile de unde provin concurentii.

Pe 24 mai 2019, va avea loc jurizarea in cadrul careia vor fi desemnate cele mai bune lucrari dintre cele 120 inscrise in concurs, atat la sectiunea Pictura, cat si la cea de Grafica. Valoarea totala neta a fondului de premiere este de pana la 5.500 lei.

Juriul este compus din: presedinte – Maria Stoica (doctor in arta, cercetator, expert, sef Secția Arta – Muzeul Brailei „Carol I”); Liviu Nedelcu (profesor doctor in arte vizuale, manager al Centrului Cultural Vrancea); Hugo Maracineanu (artist plastic, membru ale Uniunii Artistilor Plastici); Olimpia Stefan (profesor de arte plastice la Centrul Cultural „Dunarea de Jos” Galati) si Cristian Radu (artist plastic, vicepresedinte ale Uniunii Artistilor Plastici, filiala Braila si profesor la Scoala Populara de Arte „Vespasian Lungu” Braila).

In cadrul vernisajului, membrii Corului mixt „Trison” al Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu”, dirijat de profesorii Marcica si Stefan Lupu, precum si micii pianisti Marian Lazar (clasa profesor Laura Vermesan) si Ilinca Braguta (clasa profesor Raluca Ciuca) vor oferi un mic spectacol muzical.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>