Published On: lun, mai 6th, 2019

Brailean de nota 10! Alexandru Constantin de la Colegiul National “Ghe. M. Murgoci” a obtinut punctaj maxim la Olimpiada Nationala de Geografie

Premiera la Olimpiada Nationala de Geografie desfasurata la Targu Mures. Elevul Alexandru Constantin din clasa a XI-a de la Colegiul National “Gheorghe Munteanu Murgoci” din Braila a obtinut punctajul maxim de 100, atat la proba teoretica, cat si la proba practica, la olimpiada desfasurata de marti pana duminica, in conditiile in care punctajul maxim obtinut pana acum la cele 38 de editii ale concursului a fost de 84.
“Inca sunt socat ca au putut sa-mi acorde acest punctaj. Sincer, nu m-am asteptat. Geografia a reprezentat dintotdeauna pentru mine o pasiune si este al patrulea an consecutiv cand particip. Inca din clasa a VIII-a particip. Chiar daca nu vreau sa urmez Facultatea de Geografie sau vreo ramura a geografiei, pentru ca vreau sa urmez Medicina, geografia mereu va reprezenta un loc in sufletul meu. In orice caz, pasiunea te poate duce oriunde, indiferent de ce cariera vrei sa urmezi. Este important sa fii consecvent si sa muncesti, poate chiar zilnic, pentru a-ti indeplini un anumit obiectiv”, a declarat presei, Alexandru Constantin, aflat la a patra participare la Olimpiada Nationala de Geografie.

Potrivit inspectorului de Geografie din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Mures, profesorul Florin Pop, Olimpiada Nationala de Geografie din acest an a consemnat mai multe premiere, intrucat mai multi elevi participanti au realizat intre 90 si 100 de puncte, in conditiile in care niciodata nu s-au depasit 84 de puncte, iar acest lucru explica de ce peste 20% din totalul participantilor au obtinut premii sau mentiuni.

“Au fost punctaje foarte mari. Multi elevi au facut 100 de puncte sau peste 90 de puncte. Asta inseamna ca sunt bine pregatiti. S-a obtinut o medie foarte mare la Olimpiada, pot sa spun, in premiera, peste 84 de puncte. De la minister s-a acordat, de exemplu, 150 de lei premiu pentru locul I si noi, de la Primaria Targu Mures, am suplimentat premiul cu 300 de lei. De asemenea, am suplimentat premiul II cu 250 de lei, premiul III cu 200 de lei si apoi celelalte. Mai sunt cadouri substantiale din partea sponsorilor. La fiecare premiu I, deci avem sase premii I, Horea Reghin a oferit cate o chitara”, a declarat Florin Pop.

La clasa a VIII-a s-a dovedit cea mai mare competitie, fiind acordate doua premii I pentru Ema-Iosefina Chiriloi de la Scoala Gimnaziala nr. 5 din Piatra Neamt si Angelina Morosan de la Colegiul National “Dimitrie Cantemir” din Bucuresti, ambele cu 97,50 puncte, patru premii II pentru Mara Elena Cotaie de la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Barlad, Rares Monceanu de la Scoala Gimnaziala “Constantin Brancusi” din Bucuresti, Svenja Alexia Papirowski de la Colegiul National “Gheorghe Lazar” din Bucuresti si Andrei Valentin Pintili de la Scoala Gimnaziala “Episcop Iacov Antonovici” din Barlad, toti cu punctajul de 96,75, iar locul III i-a revenit lui Ionut Robert Cretu de la Scoala Gimnaziala numarul 3 din Codlea (Brasov), cu 95,50.

La clasa a IX-a, locul I – Ciprian Sicoe de la Liceul “Horea, Closca si Crisan” din Abrud (Alba), cu 95,50 de puncte, locul II – Armin Ioan Gafencu de la Colegiul National “Gheorghe Sincai” din Bucuresti cu 95,00 puncte si locul III – Ionut Georgiu de la Colegiul National “Iancu de Hunedoara” din Hunedoara, cu 94 de puncte.

La clasa a X-a – Daria Maria Stefanescu de la Colegiul National “Ioan Slavici” din Satu Mare, cu 97,30 de puncte, Ioana Delia Dumitrescu de la Colegiul National “Ion Minulescu” din Slatina (Olt), cu 95,87 puncte, iar locul III a fost acordat pentru Daniela Traian de la Colegiul National “Andrei Saguna” din Brasov si Mara-Diana Velea de la Colegiul National “Vasile Alecsandri” din Galati, cu cate 95,50 puncte.

La clasa a XI-a, locul I i-a revenit lui Alexandru Constantin de la Colegiul National “Gheorghe Munteanu Murgoci” din Braila cu punctajul maxim de 100, locul II – Marian Razvan Popescu de la Colegiul National “Sf. Sava” din Bucuresti cu 97,25 puncte si locul III – Theodor Mihai Dorin de la Colegiul National “Costache Negri” din Galati, cu 95,93 puncte.

La clasa a XII-a locul I a fost ocupat de Bianca Elena Solomon de la Colegiul National “Costache Negruzzi” din Iasi, cu 96,87 puncte, locul II – Angelo Andi Petre de la Colegiul National “Ienachita Vacarescu” din Targoviste si locul III – Maria Alessandra Abrudan de la Colegiul National “Tudor Vladimirescu” din Targu Jiu, cu 95,00 puncte.

La cea de-a 39-a editie a Olimpiadei Nationale de Geografie pentru clasele VIII-XII, care s-a desfasurat de marti pana duminica, la Targu Mures, au participat 356 de elevi din clasele VIII-XII din toate judetele tarii, 47 de profesori insotitori si 46 de profesori membri ai Comisiei Centrale.

 

Sursa: hotnews.ro

 

Citeste si Braila da Romaniei apa facatoare de minuni. Biserica “Buna Vestire” din Braila, izvor cu proprietati vindecatoare

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>