Published On: mar, mai 28th, 2019

Bacalaureat 2019 monitorizat audio-video / Vezi lista obiectelor interzise in sala de examen

Examenele de Bacalaureat incep in mai putin de o saptamana, pe 3 iunie, cu proba orala la Limba romana. Va prezentam comportamentele si obiectele interzise elevilor in timpul examenului, pentru ca Bacul sa decurga fara probleme si fara evenimente neplacute, cum ar fi eliminarea din examen si interzicerea participarii la urmatoarele doua sesiuni ale Bacului.

In dimineata examenului, potrivit art. 56, alin. (1) din Anexa 2 la Ordinul MECTS nr. 4799/31.08.2010, “accesul candidatilor in sali este permis pe baza actului de identitate, cel mai tarziu cu 30 de minute inainte de inceperea probei”.

Obiecte interzise in sala de examen

Absolventii de liceu NU au voie sa intre in sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose si orice alte elemente asemanatoare. Elevii sunt obligati sa lase toate aceste obiecte in sala de depozitare, care este stabilita de comisia de bacalaureat.

Elevii care refuza sa depoziteze aceste obiecte NU sunt primiti in examen.

Lista obiectelor interzise in examen: manuale, carti, dictionare, culegeri, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne, lucrari ale altor candidati, telefoane mobile, casti audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Candidatilor la BAC le este interzis sa vorbeasca intre ei sau cu exteriorul, sa copieze, sa transmita materiale care permit copiatul sau sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor sau pentru comunicare.

Atentie! Candidatii care incalca regulile sunt dati afara din examen, indiferent daca au folosit sau nu materialele interzise, indiferent daca acestea au fost introduse de ei sau de alti elevi sau profesori.

Elevii care au incercat sa fraudeze examenul nu mai pot sa participe la examenele urmatoare ale Bacalaureatului 2019 si nu mai au nici dreptul sa participe la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Salile de examen vor fi supravegheate cu camere video si audio, la fel si salile in care se descarca si se multiplica subiectele. Dupa fiecare examen scris din cadrul Bacalaureatului, comisiile de BAC verifica, prin sondaj, inregistrarile audio-video din salile de examen.

“In cazul in care, la verificarea prin sondaj, se constata nereguli, fraude sau tentative de frauda ori in cazul in care exista sesizari privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru inregistrarile din toate salile de examen” din centrul respectiv, prevede Ordinul nr. 4.830 din 30 august 2018 privind organizarea si desfasurarea examenului national de Bacalaureat 2019.

Candidatii vor folosi numai hartia distribuita de asistenti.

Mai mult, elevii nu au voie sa isi treaca numele pe lucrare, in afara coltului care se sigileaza. inscrierea numelui candidatului pe foile tipizate, in afara rubricii care se sigileaza, precum si orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrarii, atrag dupa sine anularea lucrarii scrise respective.

Elevii pot parasi sala de examen dupa o ora si jumatate de la distribuirea subiectelor. Timpul efectiv de lucru va fi de trei ore.

 

Sursa: portalinvatamant.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>