Published On: mar, apr. 9th, 2019

Sa vina drogurile ca “pesti” avem destui / Litoralul romanesc este plin de prafuri americane

Operatiunile de cautare sunt in desfasurare in Marea Neagra, dupa ce peste 300 de politisti de la frontiera, jandarmi si procurori DIICOT au gasit 152 de kilograme de cocaina, plutind in apa ori aduse de curenti la mal. Saptamana trecuta, oamenii legii au scos din mare alte 485 de kilograme de droguri!

“Pe litoralul Marii Negre, se desfasoara, in continuare, operatiunea de cautare a pachetelor susceptibile a contine droguri. Activitatile au loc in cadrul unui dosar de trafic de droguri de mare risc si sunt derulate de catre procurorii DIICOT – Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie judiciara, politisti de frontiera si jandarmi. In perioada 5 – 8 aprilie, pe litoralul din judetul Constanta s-a depistat si ridicat cantitatea de 152 de kilograme de droguri”, se arata intr-un mesaj pe site-ul DIICOT ieri, 8 aprilie.

Sute de politisti si jandarmi sunt angrenati, de cateva zile, intr-o ampla actiune care se desfasoara pe litoralul romanesc, pe o distanta de circa 90 de kilometri, intr-un dosar de trafic de droguri, la cautari participand ambarcatiuni, scafandri, precum si doua elicoptere.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a cerut sefului Politiei de Frontiera, Adrian Popescu, sa faca verificari pentru a se asigura ca nu exista o bresa de securitate a sistemului de supraveghere al Marii Negre, Scomar. “Eu nu am avut informatii ca acest sistem ar fi cazut sau ar fi functionat la capacitate redusa. Va asigur ca vom comunica la finalizarea tuturor verificarilor pe care le-am dispus prin controlul intern al Politiei de Frontiera”, a declarat Carmen Dan.

La randul sau, Adrian Popescu a exclus orice derapaj al colegilor sai. “Lucrurile sunt gestionate foarte bine pe tot ce inseamna Garda de Coasta. Nu mai tarziu de saptamana trecuta am avut echipe de la Inspectoratul General pentru a revizui tot ce inseamna statie de senzori si radare. Ultimele droguri gasite sunt ambalate identic cu cele descoperite, acum doua saptamani, pe plaja de la Sfantu Gheorghe”, a precizat seful Politiei de Frontiera.

Atunci, intr-o barca rasturnata au fost gasite peste o mie de kilograme de cocaina. Intreaga captura de cocaina avea o puritate de 90%, anunta atunci procurorul-sef DIICOT Felix Banila, care preciza ca, pe piata drogurilor, la momentul vanzarii, aceasta cantitate urma sa fie triplata, prin combinarea cu diferite substante. Drogurile proveneau din America de Sud si au fost transportate in Romania pe cale maritima.

Cetatenii din zona litoralului romanesc sunt atentionati sa nu deschida pachete pe care le gasesc pe plaja, sa anunte cel mai apropiat politist sau sa sune la 112, daca gasesc astfel de colete. Acestea pot contine droguri cu o concentratie foarte mare (peste 90%), ce pot pune in pericol viata!“.

 

Citeste si “Fenomenul Braila” din nou in atentie publica / Elevii slabi la invatatura sunt tinuti acasa

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>