Published On: mie, apr. 24th, 2019

Pe pietele romanesti mielul “Vasilica” a fost inlocuit de mielul din Noua Zeelanda, la pret de cangur

Crestinii nu concep masa de Paste fara friptura de miel, drob, stufat sau bors, iar materia prima a intrat deja în piete. Acolo se simte si un aer de import.

Daca nici pe plaiurile noastre mioritice nu sunt suficienti miei ca sa hraneasca foamea si pofta romanilor inaintea Pastelui, atunci unde sa fie? In Noua Zeelanda? Raspuns corect.

Chit ca avem ovine sa hranim un sfert din Europa, mai nou pe piata din Romania, in preajma sarbatorilor Pascale poti gasi miel adus din…. Noua Zeelanda. Oferta e una exclusiv exotica si extrem de scumpa. De pilda, un cotlet adus care cantareste putin peste 500 de grame, costa 110 lei!

Scump ar spune romanul de rand. Si totusi ce se intampla cu Vasilica al nostru, micut si fraged?

Taxele impuse de hypermarcheturi ii determina pe crescatori sa exporte carnea autohtona. Cuprinsi de revolta, fermierii spun ca importurile ii ingroapa, ei fiind nevoiti sa dea mieii samsarilor si de multe ori se trezesc pacaliti. Fermierii spun ca pretul pentru un kilogram de carne de miel va ajunge chiar si la 25 de lei din cauza cheltuielilor cu hrana si întretinerea animalelor, cu 8 lei mai mult decat anul trecut.

Din Noua Zeelanda, carnea ajunge in hipermarket bocna. Tesutul din carne isi pierde toata aroma, spun veterinarii. Cel romanesc, in schimb, e bun pentru stufat si drob.

Intre timp, mioarele noastre se imperecheaza cu berbecii Texel si Suffolk ca sa creasca in masa musculara intr-un timp record, asa ca in curand toate fripturile vor fi la fel.

Dar, ce sa vezi! Declaratia pur patriota a lui Dragnea nu pune in miscare nici un mecanism, fermierii romani fiind si anul acesta ingenunchiati de o conducere fara respect pentru poporul acesta, si pentru oamenii muncitori care il reprezinta.

“Nicaieri in lume, oameni buni nu au gustul ridichile ca la noi. Nicaieri in lume nu e pamantul pe care ni l-a dat noua Dumnezeu. Numai ca zeci de ani de zile si-au batut joc de el, au facut ce au vrut ca sa ingenuncheze agricultura noastra!!! Sa stam in continuare sa ne uitam cum companii straine calca in picioare fermierii romani? La noi in tara marfa noastra nu este mai buna?” declara Liviu Dragnea in baia de multime din 12 aprilie, de la Craiova.

Campanie electorala pentru putinii creduli platiti! Pana cand lucrurile se vor aseza si la noi, sa avem pofta, la mielul romanesc! O saptamana luminata!

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>