Published On: mie, apr. 3rd, 2019

MAI: Anul acesta nu se mai organizeaza o noua sesiune de admitere in scolile de politie

Dupa ce au fost organizate examene de admitere la scolile de agenti si subofiteri din cadrul MAI in sesiunile august/septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019, Ministerul Afacerilor Interne anunta ca anul acesta nu se mai organizeaza o noua sesiune de admitere in scolile de politie. ”La momentul actual, in aceste scoli se pregatesc, la capacitate maxima, doua serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi”, potrivit informatiilor de pe site-ul MAI.

In anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnica pentru a mai putea fi organizata o noua sesiune de admitere, anunta MAI.

O noua sesiune de admitere la scolile postliceale ale M.A.I. va fi organizata in prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat in timp util, mai spun reprezentantii ministerului.

Acestia precizeaza ca scolarizarea in doua serii intr-un singur an a fost organizata pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 si 2017. Astfel, in perioada 2017 – 2019 au fost organizate 4 sesiuni de admitere si au terminat 5 serii la fiecare scoala postliceala a MAI, totalizând aproximativ 13.000 de absolventi.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>