Published On: mie, apr. 24th, 2019

Inscrieri la Concursul National de Pian „VIRTUOZII” Braila

Cea de-a XI-a editie a Concursului National de Pian “VIRTUOZII” va fi un prilej de punere in valoare a tinerilor care studiaza pianul in cadrul scolilor populare de arte, palatelor copiilor si liceelor de arta din tara.

In perioada 17-18 mai 2019 se va desfasura la Braila cea de-a XI-a editie a Concursului National de Pian “VIRTUOZII”, organizat de Scoala Populara de Arte „Vespasian Lungu” Braila, cu sprijinul Consiliului Judetean Braila, Primariei Braila, Casei de Cultura Municipale si Filarmonicii „Lyra – George Cavadia”.
Concursul se adreseaza tinerilor interpreti cu varsta cuprinsa intre 5 si 16 ani care studiaza pianul in forme de invatamant de stat si/sau particulare si este structurat in doua sectiuni – interpretare instrumentala si  duo pianistic (patru maini). Pentru ambele sectiuni se admit lucrari de divertisment, reductii si transcriptii.
Editia anterioara s-a bucurat de o participare numeroasa, fiind inscrisi 120 de concurenti proveniti din: Bacau, Barlad, Botosani, Brasov, Braila, Bucuresti, Chiajna-Ilfov, Constanta, Galati, Iasi, Ploiesti, Slobozia, Targoviste, Vaslui. In deschiderea concursului va avea loc un microrecital sustinut de Bozieru Razvan-Petrut, din Targoviste, castigatorul Marelui Premiu si Trofeului „Virtuozii 2018”.
Juriul include personalitati consacrate ale vietii muzicale romanesti si profesori proveniti din licee de arta si scoli populare de arta din tara.
Si in acest an, se vor acorda diplome, cupe si medalii, pentru fiecare categorie, in functie de punctajul obtinut. Oferite de Vard Braila S.A., acestea vor fi inmanate in cadru festiv la sfarsitul evaluarii fiecarei grupe a concursului. La solicitarea unor sponsori, vor putea fi acordate si premii speciale.
Inscrierile pentru concurs se fac pana la data de 14.05.2019, pe e-mail vespasianlungu@yahoo.com sau pe fax la nr. 0239/612104, iar detalii se pot obtine pe www.vespasianlungu.ro.
In prima seara de concurs, pe 17 mai, in Sala de concerte a Palatului „Lyra” din Braila, va avea loc un recital oferit de doamna Ioana-Maria Lupascu, pianist-concertist, si de domnul Stefan Ignat, bariton, director si solist al Operei Nationale Bucuresti.
Sponsorii principali sunt Grupul de firme APAN (servicii de catering si protocol) si Vard Braila S.A. (cupe si medalii), iar parteneri si sponsori vor fi: Filarmonica „Lyra – George Cavadia”, Casa de Cultura a Municipiului Braila, Casa Pianelor Boem & Bol, Carrefour, Coca-Cola, Ximena Distributie, Unita Turism S.A., Partituri Online, Ghidul festivalurilor, Vel Pitar, Poem Café. Parteneri media sunt: InfoEst, Litera 13, Obiectiv – vocea Brailei, Braila, Pro Braila, Info Braila, MD Press, Cronica de Braila, Braila Chirei, Magic FM, Dens FM.
Intrarea este libera pe durata intregului eveniment.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>