Published On: vin, apr. 19th, 2019

Initiativa PSD: “Primarii nu au timp in ”doar” patru ani sa realizeze promisiunile electorale si le trebuie cinci ani!” Sa vezi atunci prosperitate!

S-a elucidat misterul neindeplinirii promisiunilor electorale ale primarilor. Nu este timp! In sprijinul edililor mult prea grabiti de soarta si de mandat vine o senatoare PSD. Aceasta propune ca mandatul acestora sa creasca de la 4 la 5 ani, si, odata cu el sa creasca si performantele politice si morale ale acestora.  In felul acesta ei nu se agata de scaun? NUUU! In acest an decisiv ei vor revolutiona turma pe care o conduc! Sa vezi atunci realizari si prosperitate… pentru edili si alti mari din conducere!

Mai multi parlamentari PSD au inregistrat miercuri la Senat o initiativa legislativa care prevede prelungirea mandatului primarilor, al consilierilor locali si judeteni de la 4 ani, cat este in prezent, la 5 ani.

Initiativa ii apartine senatoarei PSD Siminica Mirea (aleasa in 2016 pe listele PNL) si a fost semnata de alti 40 de senatori si deputati social-democrati.

Potrivit Siminicai Mirea, prelungirea mandatului alesilor locali este necesara din cel putin doua puncte de vedere: primarii nu au timp in ”doar” patru ani sa realizeze promisiunile electorale si le trebuie cinci ani pentru a atrage mai multe fonduri europene. In expunerea de motive, initiatoarea precizeaza, citant www.g4media.ro:

“Situatia reala, intalnita in activitatea administratiilor locale / judetene, arata ca in perioada de timp consfintita de legiuitor, nu permite, in contextul birocratic, realizarea proiectelor asumate.

Avand in vedere practica intalnita in ceea ce priveste mandatul presedintelui Romaniei, unde perioada de exercitare a functiei conform rezultatului de la alegeri este de 5 ani, implementarea acestei perioade si in cazul primarilor, al consilierilor locali si consilierilor judetenei, se sustine fara echivoc, creeaza o responsabilitate suplimentara si aduce in zona de decizie o perioada de timp suficienta indeplinirii obligatiilor asumate. Exista situatii cu aceasta perioada de mandat, intalnite si la nivelul altor state, membre ale Uniunii Europene.

Majoritatea proiectelor cu finantare europeana au o durata estimat standardizata de cinci ani. Este greu ca o noua echipa sa vina, sa preia din mers si sa finalizeze cu succes, prin masuri potrivite, proiectul aflat in derulare.”

Siminica Mirea a fost aleasa in 2016 senator de Olt pe listele PNL, dar in iunie anul trecut ea a trecut la partidul condus de Liviu Dragnea.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>