Published On: lun, apr. 22nd, 2019

Explozie de cazuri de rujeola. Braila, printre judetele afectate

De saptamana viitoare va fi reluata campania de informare si vaccinare ROR, ca urmare a cresterii numarului de cazuri de rujeola inregistrate in ultima perioada.
In acesta caz, ministrul sanatatii Sorina Pintea a declarat ca “Avem in crestere numarul cazurilor de rujeola. Am facut anul trecut acea campanie. Se pare ca, in timp ce noi faceam campania, a fost perfect daca se duce ministrul, Organizatia Mondiala a Sanatatii si UNICEF, facem toate judetele. Cum am terminat campania, cum a inceput sa creasca iarasi numarul de cazuri. Nu este simplu, de la 21 de cazuri pe saptamana ajungem la 102 din nou, semn ca ne intereseaza din plin, dar pornim din nou campania saptamana viitoare, in judetul Ialomita.”
Un numar de 102 cazuri de rujeola au fost confirmate in 12 judete si in Bucuresti, in perioada 15 – 19 aprilie, potrivit datelor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, publicate in data de 19 aprilie pe site-ul Institutului National de Sanatate Publica.
Cele 102 cazuri nou confirmate au fost inregistrate in Mehedinti – 40; Buzau – 19; Teleorman – 11; Galati – 8; Prahova – 7; Constanta – 6; Bucuresti, Ilfov – cate trei cazuri; Braila, Calarasi, Dambovita, Harghita, Ialomita – cate unul.

 

Sursa: agerpres

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>