Published On: mar, apr. 9th, 2019

Cainele politist ACAIA, eroul de la vama Sculeni. Mirosul nu l-a inselat nici de aceasta data

Echipa comuna de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, cu ajutorul cainelui de serviciu Acaia, a descoperit 7.160 de tigarete, cu timbru de acciza R. Moldova, ascunse in rezervorul unui autoturism.

La sfarsitul saptamanii trecute, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iasi, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman S.I., in varsta de 26 de ani, domiciliat pe raza judetului Iasi, conducand un autoturism marca Volkswagen, inmatriculat in Lituania.

In baza profilului de risc, politistii de frontiera au solicitat lucratorilor vamali efectuarea unui control amanuntit. In urma controlului efectuat, la care a fost folosit cainele de serviciu Acaia, specializat in detectarea produselor din tutun, au fost descoperite ascunse in rezervorul masinii, 7.160 de tigarete de provenienta R. Moldova si Duty Free.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura ridicarii tigaretelor, in valoare de 3.418 de lei,  in vederea confiscarii si sanctionarea persoanei cu amenda contraventionala in valoare de 5.000 lei.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>