Published On: lun, apr. 1st, 2019

Bolnavii de cancer condamnati la indiferenta! Planul National de Control al Cancerului, niciodata adoptat de Guvern

Inca o acuzatie grava la adresa Guvernului ce are in plin plan soarta bolnavilor de cancer din Romania. Planul National de Control al Cancerului, lasat la pastrare de catre Guvern, intr-un sertar intunecat al indiferentei si neputintei. Toate acestea in conditiile in care, in Romania se inregistreaza anual 48.300 de decese provocate de cancer. Astfel ca, Romania se situeaza mult peste media Uniunii Europene si se mentine cu cele mai inalte rate de incidenta si mortalitate prin cancer de col uterin din spatiul european.

Deputatul PNL Braila, Antoneta Ionita, prezinta situatia pe larg, pe pagina sa oficiala de Facebook.

“De trei ani, Romania are un Plan National Multianual Integrat de Control al Cancerului, pentru perioada 2016-2020, dar acesta nu a fost niciodata adoptat printr-o Hotarare de Guvern. Aceasta situatie vine in contextul in care, cu aproximativ 48.300 de decese cauzate anual de cancer, Romania se situeaza mult peste media Uniunii Europene si se mentine cu cele mai inalte rate de incidenta si mortalitate prin cancer de col uterin din spatiul european. Anual, sunt diagnosticate peste 4.300 de noi cazuri si aproape 2.000 de romance isi pierd viata din cauza cancerului de col uterin, pe fondul unui diagnostic tardiv. Situatie similara si in cazul cancerului de san, 80% dintre cele aproximativ 7.000 de noi paciente descoperite anual fiind in faza avansata”, a declarat deputatul PNL, Antoneta Ionita.

 

Citeste si Chiriac ii mai da o sansa doamnei Rasnoveanu, totul pe BANII SI SANATATEA noastra

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>