Published On: mar, apr. 16th, 2019

Autorii marelui jaf de ieri din Braila au fost prinsi de politie, dar nu si suma de bani furata

In ziua de 15 aprilie, politistii i-au retinut pe doi barbati, din judetul Galati, la scurt timp dupa comiterea infractiunii de furt calificat.

In cursul zilei de ieri, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila i-au retinut pe doi barbati, cu varste de 45 si 46 de ani, ambii din judetul Galati, banuiti de comiterea infractiiunii de furt calificat.

In fapt, in dimineata de 15 aprilie, ora 09:00, politistii au fost sesizati de catre un brailean cu privire la faptul ca persoane necunoscute i-au sustras suma de 500.000 de lei dintr-un autoturism ce era parcat pe raza municipiului.

In urma cercetarilor efectuate, in cursul aceleiasi zile, cei doi barbati au fost identificati si depistati, pe raza municipiului Galati, cu sprijinul politistilor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Galati.

In urma cercetarilor efectuate, politistii au stabilit ca, in jurul orei 08:00, cei doi galateni ar fi venit in municipiul Braila cu doua autoturisme, folosind la comiterea faptei doar unul dintre acestea, pe care l-au abandonat pe raza municipiului Braila, si si-au continuat deplasarea cu cel de-al doilea.

Totodata, s-a constatat ca placutele de inmatriculare folosite figureaza ca apartinand altor autoturisme.

Prejudiciul a fost recuperate partial, iar cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore.

Acestia au fost incarcerati in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al Inspectoratului de Politie Judetean Braila, urmand ca astazi, 16.04.2019, sa fie prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.

In cauza s-a intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat si conducerea unui vehicul neinmatriculat.

Desfasurarea evenimentelor

Un jaf de 500.000 de lei a avut loc luni dimineata, pe o strada din Braila. Hotii au spart luneta unei masini de lux si au disparut cu geanta cu bani aflata in portbagaj. Masina apartine unui afacerist din oras care ar fi derulat afaceri cu tigari.

Potrivit pagubitului, banii erau incasarile din ultimele zile, care urmau sa fie depusi in banca. Hotii au actionat in mai putin de doua minute, cat timp a lasat masina in poarta casei unde isi are sediul firma acestuia. Mai mult, geamul ar fi fost spart cu focuri de pistol, pentru ca sub autoturism s-au gasit tuburi de cartuse, a declarat la Digi24 avocatul pagubitului.

Comentarii

comentariu

About the Author