Published On: joi, apr. 11th, 2019

Atentionare de vreme rea! Un nucleu ciclonic va traversa teritoriul tarii noastre

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare de vreme rea valabila in toata tara, in urmatoarele patru zile. De asemenea, a fost emisa o prognoza speciala pentru Bucuresti.

Astfel, potrivit meteorologilor, in intervalul 11 aprilie, ora 15.00 – 15 aprilie, ora 10.00, este valabila o informare de ploi moderate cantitativ si manifestari de instabilitate atmosferica.

In intervalul mentionat va ploua temporar in toate regiunile si vor fi mai ales averse, insotite de descarcari electrice, mai insemnate cantitativ in sud-vestul, sudul si sud-estul tarii.

“Ne asteptam la ploi in toate regiunile tarii. Ne aflam sub influenta unui nucleu ciclonic ale carui sisteme frontale vor traversa teritoriul tarii. Mai multe sisteme frontale vor determina ploi in toate zonele joase pt ca la munte vor fi precipitatii mixte. Aceste ploi vor fi sub forma de averse si vor determina cantitati mai insemnate de apa ce vor depasi in intervale de 24 de ore 15-20 l/m patrat”, a declarat Alina Serban, meteorolog ANM.

La munte vor predomina ploile, favorizand topirea stratului de zapada, in special in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura.

Cantitatile de apa vor depasi local – in perioade scurte de timp sau prin acumulare in intervale de 24 de ore – 15…20 l/mp, iar izolat, mai ales in Oltenia, Muntenia si zonele montane aferente, 30…40 l/mp, potrivit ANM.

Comentarii

comentariu

About the Author