Published On: lun, apr. 22nd, 2019

Atentie! O braileanca a fost pagubita cu 3000 de lei de catre un escroc ce pretindea ca ofera de pomana bijuterii din aur

Escrocii au reusit dintotdeauna sa faca un veritabil stil de viata din a obtine venituri ilicite pe seama naivitatii semenilor.

Una dintre metodele folosite de infractori pentru a-si rotunji veniturile, care prinde foarte bine indeosebi la doamne si domnisoare, este aceea a pacalirii acestora sub pretextul oferirii de bijuterii drept pomana.

Astfel, persoanele care pretind ca doresc sa ofere de pomana bijuterii din aur pentru regele Cioaba, abordeaza femeile pe strada ori in parcuri. Le conving sa-si dea jos bijuteriile personale pentru a le proba pe cele oferite si impacheteaza podoabele acestora in servetele sau batiste. Profitand de neatentia victimelor, escrocii inlocuiesc servetelele cu altele, in care se afla monede ori obiecte fara valoare.

Un astfel de caz a fost sesizat la Politia Municipiului Braila de o femeie in varsta de 76 de ani, care s-a ales cu o paguba de 3000 lei, dupa ce a fost pacalita ca urmeaza sa primeasca bijuterii drept pomana.

Femeia le-a relatat politistilor ca in data de 18.04.2019, in timp ce se afla intr-un parc din municipiul Braila, a fost abordata de o femeie care s-a oferit sa ii dea de pomana bijuterii. Aceasta i-a scos podoabele personale de pe degete si de la urechi, i le-a impachetat intr-o batista si i le-a pus in geanta alaturi de bijuteriile oferite.

Dupa plecarea “binefacatoarei”, femeia a constatat ca in batista in care credea ca   i-au fost puse bijuteriile erau doar servetele si o moneda, iar din geanta ii lipsea si un plic in care avea 800 lei si 10 euro.

Politistii recomanda brailencelor ca, pentru a nu cadea in plasa escrocilor, sa tina cont de urmatoarele recomandari:

Cand iesiti pe strada, evitati sa etalati bijuterii de valoare, care ar atrage usor atentia infractorilor;

Nu intrati in discutie cu persoane necunoscute care va abordeaza aparent intamplator si va fac oferte foarte tentante;

Nu acceptati sa inmanati necunoscutilor bunurile de valoare pe care le aveti la dumneavoastra, indiferent de motivul pentru care acestia va cer sa o faceti (pentru a proba ceva, a vedea cum functioneaza sau a verifica autenticitatea unui lucru);

Fiti suspicioase si vigilente! Daca ceva este prea frumos pentru a fi adevarat, probabil ca va aflati in vizorul escrocilor.

Anuntati politia cat mai repede, apeland gratuit 112, in cazul in care sunteti victima unei inselaciuni!

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>