Published On: mie, apr. 3rd, 2019

Antoneta Ionita, deputat PNL Braila: “Poporul roman, un popor condamnat la sclavie daca nu se stopeaza masacrul invatamantului romanesc”

Deputatul PNL, Antoneta Ionita analizeaza situatia invatamantului romanesc. Recentele simulari ale examenelor de Bacalaureat si Evaluare Nationala fac pe deputatul de Braila sa dezvolte cateva profetii sumbre pentru urmatorii ani, in ceea ce priveste viitorul copiilor nostri. Aceasta descrie poporul roman ca un popor condamnat, “un popor manipulat, un popor condamnat la sclavia muncilor de jos ale lumii! Cam asta ne asteapta, daca nu vom stopa acest adevarat masacru al invatamantului romanesc, daca nu vom inceta sa schimbam ministri doar din ratiuni ale jocului politic, daca nu vom fi capabili sa acceptam ca societatea romaneasca are o problema majora, care inseamna educatia. Doar 53% dintre elevii de clasa a VIII-a au luat medii de trecere. Ce minune s-ar putea intampla pana la vara ca aceste procente sa se modifice? Ori subiecte mai usoare, ceea ce inseamna ca ne pacalim, ori mici cresteri ale procentului, in urma acestui semnal de alarma tras. Sa nu ne mintim, insa, dragi colegi: pe fond, aproape 40% dintre copiii Romaniei intra la liceu doar pentru ca invatamantul este obligatoriu, dar notele lor sunt mai mici de 5! Da, analfabetismul functional este o realitate care devine tot mai apasatoare si mai presanta! Pentru ca, daca la acest procent de 53%, adaugam si constatarea ca, dintre cei care au trecut pragul, un sfert au obtinut medii intre 5 si 6, o sa avem tabloul sumbru al realitatii scolare romanesti.

In 30 de ani, s-au perindat 26 de ministri. Fiecare si-a facut propria lui reforma. Aproape toti au anulat tot ce facuse predecesorul si au negat cam tot ce se modificase inainte. Degringolada a pus stapanire pe invatamantul romanesc, a aruncat in haos elevi, parinti si cadre didactice. Pentru invatamantul romanesc, ”predictibilitate” este doar un cuvant din dictionar, regulile se schimba in mijlocul anului scolar, gandurile peste noapte ale unui ministru devin ordine si se aplica, iar urmarile le constatam cu totii: 47%, adica aproape jumatate dintre elevii care incheie ciclul gimnazial nu sunt pregatiti pentru Evaluarea Nationala, iar 58% dintre absolventii de liceu nu fac fata unui bacalaureat! Ma tem ca lucrurile nu se opresc aici. Deja, de cateva zile, aud din nou, cuvantul ”reforma”, din gura unui ministru care a lasat Romania fara scoli profesionale si de meserii! Deja vorbim de un invatamant de 13 clase, de modificarea bacalaureatului si de cine mai stie ce abrambureli! Joaca de-a educatia continua in acelasi mod iresponsabil cu care PSD-ul ne-a obisnuit. Numai ca pe fiecare dintre noi ar trebui sa ne preocupe soarta copiilor nostri, ce fel de indivizi modeleaza scoala romaneasca, ce abilitati le dezvolta, ce cunostinte le imprima? Cat de actual mai este invatamantul romanesc, cat de racordat este el la nevoile unei lumi globalizate, aflate intr-o dinamica fara precedent? Ce sanse dam acestor copii si tineri si ce sanse dam, de fapt, Romaniei? Pentru ca, stimati colegi, ma tem ca tot acest joc nu face decat sa condamne viitorul Romaniei.”, a declarat Antoneta Ionita.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>