Published On: joi, mart. 7th, 2019

Vizita oficiala a lui Petre Daea la Braila incununata de promisiuni / Campurile vor arata ca inainte de ’89

Vizita oficiala la Braila a ministrului agriculturii miercuri, 6 martie. Acesta a inspectat statia de pompare Ialomita-Calmatui, din judetul Braila. Promite ca echipamentele vechi de 40 de ani vor fi inlocuite sau reabilitate. Concluzia a fost ca este un judet fruntas in ceea ce priveste repunerea in functiune a sistemului de irigatii si ca, in curand, toata suprafata care se iriga inainte de 1989, de peste 300.000 ha, va avea din nou apa asigurata.

“Sa grabim, pentru ca pe vremea asta curge praful in urma discului. E seceta, nu-i apa-n sol! (…) Un obiectiv important al tarii este reabilitarea sistemului de irigatii. In spiritul acestei decizii politice am construit programul de guvernare, am alocat sume importante de la bugetul statului pentru refacerea sistemului de irigatii, pe partea asta principala, intelegandu-se statiile de pompare, de repompare ” a declarat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a vorbit si despre reabilitarea sistemului secundar de irigatii, care va fi realizata cu fonduri europene, in valoare de 436 milioane de euro.

Investitiile in reabilitarea unor statii de irigatii si canale de aductiune a apei sunt investitii pentru care statul a alocat mari sume de bani in ultima perioada. Vizita oficialului guvernamental a inceput la Statia Repompare-Pompare a Apei (SRPA) Lacu Rezi, situata intre localitatile Spiru Haret si Insuratei. Unul dintre cele mai mari obiective de acest gen de pe raza judetului nostru, SRPA Lacu Rezi a fost dotata, in perioada regimului comunist, cu nu mai putin de 15 agregate de mare putere, fiecare dintre acestea avand o capacitate de pompare a apei de 6 metri cubi pe secunda.

Bine pregatit pentru asa o vizita de luru, ministrul a venit incaltat corespunzator, cu cizme de cauciuc, sa vada cum merg lucrurile pe santierele statiilor de irigatii din judetul nostru.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>