Published On: vin, mart. 22nd, 2019

VIDEO: Mult asteptatul pod peste Dunare / Iata cum va arata!

Reprezentantii Asocierii de firme Astaldi si IHI Infrastructure Systems Co., constructorul podului suspendat peste Dunare, Tulcea – Braila, dar si reprezentantii beneficiarului  Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere au realizat o ampla prezentare a stadiului lucrarilor la aceasta investitie majora.

Potrivit prezentarii facute de directorul tehnic Dragos Burlan, proiectul in sine nu cuprinde doar podul suspendat, ci si un drum de circa 23 km, care va face legatura intre Braila si Jijila, 19 km fiind in judetul Tulcea.  Contractul a fost semnat in luna ianuarie 2018, ordinul de incepere a lucrarilor pentru proiectare fiind dat pe 2 martie 2018. Contractual erau prevazute 12 luni de proiectare, dar pe data de 21 decembrie s-a dat ordinul de incepere a executiei, avand proiectul tehnic aprobat si fiind obtinute toate autorizatiile si aprobarile necesare. „Suportul pe care ni l-au dat autoritatile publice centrale si locale a fost unul nemaintalnit de noi: intr-un termen de aproape trei luni de zile, s-au efectuat exproprierile, s-a innoit avizul de mediu, s-au transferat sase hectare de padure de la Ministerul Padurilor la cel al Transporturilor si s-a defrisat zona.

Conform graficului de lucrari, executam de pe 21 decembrie 2018 pana la inceputul lui aprilie 2019 lucrari pregatitoare. Aceste lucrari pregatitoare efectuate pana in prezent ne permit sa lucram in zona Dunarii la cei doi piloni centrali pe toata durata anului, in asa fel incat nu vor fi oprite lucrarile din cauza nivelului ridicat al Dunarii. Lucrarile efective la fundatiile podului, atat la cele doua blocuri de ancoraj, cat si la cele doua fundatii de la pilonii centrali vor incepe in luna aprilie, cand vom realiza atat pereti mulati cat si coloanele forate“, a precizat Drogos Burlan.

In zona Jijila, in doua luni de zile constructorul a reusit sa realizeze un mic „palm“, in vederea asigurarii frontului de lucru pe toata perioada anului pentru a fixa cei doi piloni in sol. De asemenea, toate platformele si drumurile dintre ele vor avea o inaltime de circa 8 metri pentru a asigura frontul de lucru pe toata durata anului. In conditiile in care Dunarea va incepe sa creasca in cateva saptamani, aceasta activitate de pregatire a terenului inceputa de circa doua luni si jumatate va fi finalizata in urmatoarele trei saptamani, astfel incat anul acesta sa fie terminate lucrarile la fundatiile celor doua blocuri de ancoraj. Potrivit estimarilor constructorului, la fundatiile de la turnuri, lucarile vor fi finalizate in lunile ianuarie sau februarie 2020.

„Ne-am luat masurile pentru a putea asigura lucrul nu numai pe toata durata anului. Vor fi niste activitati continue, 24 din 24, sapte zile pe saptamana, 30-31 de zile pe luna, 365 de zile pe an. Putem sa va spunem ca la sfarsitul lui 2022, inceputul lui 2023, aceasta lucrare va fi finalizata si vom putea folosi acest drum de 23 de kilometri si primul pod suspendat din Romania“, au dat asigurari reprezentantii Astaldi.

Pe de alta parte, beneficiarul CNAIR face eforturile necesare pentru asigurarea reurselor financiare. Pentru acest an, in bugetul acestei investitii este prevazuta o suma de aproape 600 de milioane de lei cu posibilitatea majorarii ei la rectificarile bugetare. Astfel, reprezentantii CNAIR au dat asigurari ca, din punct de vedere financiar, nu exista nicio bariera in finantarea acestei investitii.

 

Sursa: tulceanoastra.ro

CITESTE SI  La Braila avem program functional de tromboliza dar nu avem pacienti de tratat / Sa fie cetatenii prea sanatosi?

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>