Published On: joi, mart. 7th, 2019

“Salvarile” bataii de joc vs “mormintele” Braicar / Care face mai multe victime in Braila?

Viata este un drum lung spre moarte dar am dori ca ultimul drum sa nu il facem cu AMBULANTA sau AUTOBUZUL din Braila. Nu doar “mormintele Braicar” reprezinta un pericol public pentru cetatenii platitori de taxe si impozite ai Brailei. Mai nou ambulantele, care ar trebui sa asigure resuscitarea bolnavilor aflati in situatii grave, par mai degraba condamnari la o moarte sigura. Ceea ce in exterior pare a o “salvare”, in interior reprezinta un conglomerat de ustensile fara legatura intre ele, luate separat fiecare avand rolul de a salva vieti dar puse impreuna fara o minima logica, nu fac decat sa igreuneze munca medicilor de pe ambulanta.

Medicul Antoaneta Ionita, fosta sefa a UPU-SMURD Braila i-a adresat o interpelare ministrului Sanatatii despre cele 300 de ambulante livrate anul trecut catre IGSU:
“La finele anului trecut, serviciile de ambulanta judetene din tara au fost dotate cu ambulante marca Renault Master, ambulante care au inlocuit in mare parte ambulantele vechi. La prima vedere, aceste ambulante sunt spatioase, insa, din pacate, amplasarea aparaturii in interior, precum si a spatiilor destinate medicamentelor si materialelor sanitare nu sunt conforme si constituie un impediment in acordarea asistentei medicale de urgenta. Un exemplu in acest sens, si cel mai relevant, il constituie amplasarea defibrilatorului, care nu este la indemana personalului medical si nu este corecta nici macar pentru monitorizarea pacientului in timpul transportului, cu atat mai mult pentru situatia in care trebuie utilizat pentru livrarea unui soc electric. Personalul medical ajunge cu greu la butonul de soc, atingand targa si chiar pacientul, riscand astfel accidente in timpul manevrelor de resuscitare. Pe de alta parte, pacientul are acces la defibrilator, existand astfel riscul ca un pacient agitat sa deterioreze defibrilatorul si sa poata modifica aceste setari. De asemenea, targile sunt instabile si se manevreaza foarte greu, sunt deja stricate unele dintre ele. Este incalificabil ceea ce se intampla. Un caiet de sarcini intocmit gresit, probabil fara consultarea personalului care deserveste aceste ambulante, iar cel care are de suferit este pacientul. Din pacate, inca o dovada a incapacitatii guvernului de a gestiona corect o problema”, a conchis Antoneta Ionita, care i-a solicitat ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, sa explice care vor fi masurile pe care le va lua pentru remedierea acestor deficiente, dar si informatii privind pretul de achizitie al ambulantelor.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>