Published On: vin, mart. 29th, 2019

Platiti handbalistele, in loc sa le injurati! Iordache: “Voi cere presedintelui CJ sa convoace o sedinta extraordinara, sa plateasca banii jucatoarelor! Daca nu este in stare, sa plece!”

Perioada in care HC Dunarea Braila era aplaudata la scena deschisa pentru rezultatele excelente din campionat si din Cupa EHF au trecut. Acum, echipa trece printr-o perioada foarte proasta, chiar daca bugetul a ramas acelasi, aproximativ 1 milion de euro pe sezon.
Din nefericire, in acest sezon este posibil ca HC Dunarea sa joace la baraj pentru a ramane pe prima scena a handbalului national. Totul din cauza politizarii excesive a sportului si popularii acestuia, la nivel de conducere, cu tot felul de tiriplici fara experienta atat in management cat si in sport. Niste neaveniti care nu sunt in stare sa-si respecte macar cuvantul dat prin contractele incheiate cu jucatoarele si tehnicienii clubului pe care chiar ei i-au ales!
Jucatoarele HC Dunarea nu si-au primit salariile de luni bune, iar conducerii nici ca-i pasa. Din pacate, nici conducerea Consiliului Judetean Braila nu pare sa se sinchiseasca de acest lucru.
Astazi, pe Ordinea de zi a sedintei ordinare a CJ Braila nu se afla nici un proiect de hotarare legat de vreo suma care sa fie virata jucatoarelor HC Dunarea, situatie care arata cat de mult ii pasa presedintelui Consiliului Judetean Braila de echipa fanion a judetului.
“Situatia de la echipa este grava si se rasfrange in mod natural asupra jocului si a starii de spirit de la echipa. Presedintele CJ Braila Iulian Chiriac i-a creditat pe Caranica si Pisica, presedintele respectiv organizatorul de competitii de la HC Dunarea cu incredere deplina, stiind ca acestia raspund comenzilor lui. Asa s-a ajuns la situatia penibila in care antrenorul sa-si injure jucatoarele la meciul din Cupa Romaniei pierdut la un gol diferenta la Slobozia. Eu inteleg ca relu Rosca e nervos ca si-a pus obrazul in niste discutii, dar ar fi trebuit sa fie un semnal de alarma demiterea directorului executiv Dragos Chirita, artizanul medaliei de argint obtinuta acum doi ani de HC Dunarea. Nu a inteles nimic nici din cele declarate de mine dupa ce am fost fortat sa demisionez din functia de vicepresdinte al clubului, pentru ca nu reprezentam nici un partid acolo. Acum trage ponoasele increderii in Chiriac, Caranica si sfatuitorii din umbra ai acestora”, a declarat consilierul judetean Catalin Iordache.
“Miile de sustinatori adevarati ai handbalului brailean nu mai trebuie sa sufere, sa faca infarct in sala, asa cum s-a si intamplat. HC Dunarea este Braila, nu Chiriac, Caranica si altii ca ei. Este si normal sa fie asa, atat timp cat este o echipa finantata din bani publici, din impozitele si taxele pe care le platim. In numele acestora, voi cere presedintelui CJ Braila sa convoace o sedinta extraordinara si aloce fondurile promise pentru HC Dunarea Braila. Prin atitudinea lui, Chiriac ne face de ras si compromite credibilitatea clubului. Nu ma intereseaza ce jocuri politice face si interesul cui, ca in al brailenilor in nici un caz, dar trebuie sa rezolve aceasta problema. Daca nu este in stare, sa plece!”, a conchis Iordache.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>