Published On: joi, mart. 28th, 2019

„Ora Pamantului 2019” la Braila

Sambata, 30 martie, Programul National Cantus Mundi organizeaza, la nivel national, evenimente muzicale cu ocazia „Orei Pamantului”, in intervalul orar 20:30 – 21:30. Peste 12.000 de copii si tineri din corurile Cantus Mundi se vor reuni sub sloganul international al World Wide Fund for Nature (WWF) – „Conecteaza-te cu natura! Acum este momentul sa actionam!”.

Sarbatorirea „Orei Pamantului” initiata de Cantus Mundi se va desfasura simultan in 85 de localitati din 33 de judete din tara: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea si Vrancea.

In judetul Braila, „Ora Pamantului 2019” va fi sarbatorita peste 400 de copii din corurile Programului National Cantus Mundi: peste 250 de copii din 12 coruri reunite vor canta pe platoul din fata Primariei Braila, simultan cu Corul “Flori de camp” din Jirlau si corul “Stelute zavoiene” din Zavoaia. Copiii si tinerii, alaturi de coordonatorii corurilor, familii si prieteni, vor canta pentru a aduce naturii si publicului mesajul lor de implicare si responsabilitate. Incepand cu ora 20:30, corurile de copii Cantus Mundi vor interpreta cantece special selectate pentru acest moment si, in acelasi timp, se va intrerupe iluminatul in zona de organizare a evenimentelor.

Copiii Romaniei vor canta intr-un glas pentru sanatatea Pamantului. Cantus Mundi este cel mai mare organizator de evenimente muzicale in cadrul Earth Hour 2019, actiunile corale desfasurandu-se in 81 de localitati. Este un efort imens pe care echipa Madrigal-Cantus Mundi il face si ii chemam alaturi de acesti minunati copii pe toti cei care inteleg ca Romania se va schimba prin vocile acestora., a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

Cea de-a patra editie a evenimentului „Ora Pamantului” realizata de echipa Cantus Mundi se va desfasura sub egida WWF, organizatie care a lansat acest proiect in 2007, reusind sa mobilizeze comunitati din peste 180 de tari.

Lista evenimentelor „Ora Pamantului” organizate de catre Programului National Cantus Mundi va fi actualizata pe pagina de Facebook Cantus Mundi Romania periodic.

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat cu sprijinul membrilor Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”. Dupa 8 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.150 de coruri. 43.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

Despre Earth Hour

Earth Hour a aparut ca un raspuns la o intrebare simpla: cum ii putem determina pe oameni sa constientizeze una din cele mai mari amenintari actuale, schimbarile climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizata intr-o campanie care promova un gest pe cat de simplu, pe atat de puternic: stingerea luminilor. Se intampla pe 31 martie 2007, la Sydney, cand 2 milioane de case si sedii de companii australiene au stins luminile timp de o ora, Ora Pamantului. In prezent, comunitatea de sustinatori Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de orase, din peste 180 de tari. Detalii pe www.ora-pamantului.ro sau pe www.earthhour.org.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-