Published On: mar, mart. 12th, 2019

O luna in plus de vacanta pentru elevi aduce cu ea probleme pentru profesori

Elevii de la liceele tehnologice vor avea o luna in plus de vacanta, conform structurii anului scolar 2019-2020, aprobata de Ministerul Educatiei. Totusi, daca pentru elevi este un motiv de bucurie, pentru profesori este unul de ingrijorare, deoarece reducerea unui numar foarte mare de ore poate duce la disparitia posturilor.

Conform ordinului ministrului Ecaterina Andronescu referitor la structura anului scolar 2019-2020, la toate liceele tehnologice si la scolile profesionale elevii vor avea doar 37 de saptamani de scoala, in loc de 41, cum erau pana in prezent.

“Pentru clasele liceale – filiera tehnologica si pentru clasele din invatamantul profesional, anul scolar are 37 de saptamani de cursuri”, prevede ordinul care stabileste structura anului scolar 2019 – 2020.

Prin ordinul ministrului Educatiei Nationale nr. 3.191/2019, a fost aprobata structura anului scolar 2019-2020, pentru tot sistemul de invatamant de stat.

Pana in prezent, invatamantul tehnic si profesional avea prevazute pana la 41 de saptamani de curs, dupa caz, fiind necesara o echilibrare a duratei cursurilor, inclusiv pentru cresterea atractivitatii acestei forme de invatamant, sustin reprezentantii ministerului Educatiei.

Orele taiate vor fi din cele teoretice, de cultura generala, deoarece la cele tehnice exista un anumit numar de instruire practica, prevazut de normele europene, in contextul in care elevii primesc atestate valabile peste tot in Uniunea Europeana.

Totusi, desi numarul de saptamani de scoala a fost redus, deocamdata a ramas acelasi volum al materiei, ceea ce va ingreuna procesul de predare.

Sursa portalinvatamant.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>