Published On: mie, mart. 27th, 2019

Nu ai reusit inca sa inscrii copilul in clasa pregatitoare? Urmeaza a doua sesiune de inscrieri

Ministerul Educatiei Nationale a centralizat situatia cererilor de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2019-2020 depuse in prima etapa prevazuta in calendarul aprobat (4 – 22 martie). Astfel, potrivit datelor inregistrate in sistem, au fost completate si depuse, la nivel national, 150.084 de cereri. Dintre acestea, 128.703 cereri (85,8%) vizeaza copii care implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2019, inclusiv, iar 21.381 de cereri (14,2%), copii care implinesc varsta de 6 ani, in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv.

Lista copiilor inmatriculati, informatii privind numarul locurilor ramase libere si situatia copiilor neinscrisi dupa prima etapa vor fi afisate in unitatile de invatamant si pe site-urile acestora, respectiv ale inspectoratelor scolare judetene, vineri, 29 martie.

A doua etapa rezervata completarii/depunerii/validarii cererilor-tip de inscriere este programata intre 2 si 8 aprilie si se adreseaza copiilor care nu au fost inscrisi/nu au participat in prima etapa, cererile fiind completate din nou, in functie de locurile disponibile. Listele finale vor fi afisate in data de 11 aprilie.

Ulterior, conform metodologiei de inscriere, in saptamana 12-19 aprilie, inspectoratele scolare vor centraliza si solutiona cererile parintilor/tutorilor legal instituiti/reprezentantilor legali ai copiilor care nu au fost inca inscrisi in vreo unitate de invatamant, avand in vedere, cu prioritate, interesul educational al copilului.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>