Published On: mie, mart. 6th, 2019

Locuri de evitat in Braila / Vidinul arata ca dupa bombardamente si VA CONTINUA sa fie asa o buna perioada

Cartierul Vidin pare a fi situat in mijlocul unui razboi ce nu da semne ca se va termina prea curand. De mai bine de doi ani si jumatate, locuitorii dar si simplii trecatori isi distrug masinile in gropile din carosabilul aflat in lucru. Mai nou, dupa ce, in sfarsit, a fost refacuta fundatia strazii, pe tronsonul cuprins intre linia de tramvai si capatul liniei 2, bietii cetateni, mai ales locatarii blocurilor situate de-a lungul Caii Galati, trebuie sa suporte norii de praf starniti de masinile de mare tonaj care circula cu mare viteza pe stratul de pietris. Disperati, oamenii aflati in aceasta situatie au postat fotografii si filmulete relevante pe retelele de socializare.

Daca vremea buna a venit, teortic nu ar mai trebui sa stea nimic in calea turnarii asfaltului. Asta teoreti, practic insa lucrurile nu stau deloc asa. O noua problema a intervenit. Cum Guvernul obliga firmele de constructii sa mareasca salariile angajatilor, in cazul Tancrad salariile de la 1900 lei trebuiesc ridicate la 3000 lei.

Blocajul a fost provocat de ordonanta prin care Guvernul PSD – ALDE a instituit, in luna decembrie a anului trecut, obligatia ca firmele din constructii sa mareasca salariul minim al angajatilor la 3.000 lei. Pentru a face fata acestui effort financiar, reprezentantii firmei vin cu un act aditional la contractul cu Primaria, pentru ca ei nu pot face fata singuri.

Directorul Tancrad, Stanciu a declarat ca, dupa incheierea actului aditional la contract, prin care bugetul investitiei va fi marit pentru acoperirea diferentei legate de marirea salariilor, se va demara imediat turnarea covorului asfaltic pe portiunea respectiva, urmand ca apoi sa intre in lucru portiunea dintre Pod Brailita si intrarea in cartierul Vidin.

Pana atunci, tuturor participantilor la trafic le uram “drum intins”.

Comentarii

comentariu

About the Author