Published On: joi, mart. 21st, 2019

Incalcarea dreptului la viata privata se pedepseste drastic. Un brailean de 44 de ani a simtit pe propria piele

In cursul zilei de ieri, 20.03.2019, la ora 18:00, o braileanca, in varsta de 43 de ani, s-a prezentat la sediul Politiei Municipiului Braila  si a reclamat  faptul ca a fost inregistrata audio fara acordul sau.

In urma cercetarilor efectuate, politistii au stabilit ca, la data de 13 martie, femeia a luat la cunostinta despre faptul ca, in timp ce se aflau la domiciliul sau din municipiu, a fost inregistrata audio, fara acordul sau, de catre fostul concubin, un brailean de 44 de ani.              

Reamintim brailenilor faptul ca urmarirea fara drept a unei persoane, agasarea sa, provocandu-i teama, fotografierea, filmarea ori inregistrarea fara drept in spatiul intim al locuintei ori publicarea de imagini sau mesaje jignitoare la adresa acesteia pe site-urile de socializare sunt doar cateva dintre modalitatile prin care ii poti afectata unui individ libertatea psihica si dreptul la viata privata.

Constituie infractiunea de violare a vietii private atingerea adusa vietii private, fara drept, prin fotografierea, captarea sau inregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau inregistrarea audio a unei persoane aflate intr-o locuinta sau incapere ori dependinta tinand de aceasta sau a unei convorbiri private.

Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fara drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor mentionate mai sus, constituie aceiasi infractiune.

Pentru infractiunea de violare a vietii private, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

 

Comentarii

comentariu

About the Author