Published On: mie, mart. 13th, 2019

In postul Pastelui este important sa te abtii nu doar de la mancare, ci si de la ….

Secolul 21, secolul tehnologiei, al comunicarii fara bariere ale spatiului. In acest secol al liberatii de orice tip, episcopul Husilor vine cu o recomandare nu tocmai agreata de marea majoritatea a popupatiei, nu doar de tineri. In postul Pastelui este important sa te abtii nu doar de la mancare, ci si de la… Facebook. Este sugestia Episcopului Husilor care crede ca este perioada cea mai potrivita pentru a scapa de dependenta de retelele de socializare. Ideea inaltului prelat a primit insa… block de la utilizatori.

 

“Eu am dat un sfat crestinilor ca in prima saptamana a postului sa foloseasca mai putin retelele de socializare. Degeaba postim, ne abtinem de la carne, oua daca noi invidiem, barfim si calomniem” a declarat Episcopul Husilor.

La auzul acestor invataturi nu tocmai agreate, tinerii au reactionat imediat. Facebook-ul este o piata, nimic altceva. Este locul de intalnire a lumii moderne. Bunicii nostri stateau la taifas pe marginea santului duminica dupa “slujba”. Parintii nostri se intalneau “la cate o bere rece” si mai discutau.. Noi, generatia actuala, ne intalnim si schimbam impresii pe… Facebook! Utilizarea retelei de soacializare nu este direct proportionala cu pierderea credintei, sau pacatuirea in masa.

Asadar, Facebook nu este nici bun, nici rau. Este un spatiu virtual, un loc in care schimbi idei. Dialoguri fara voce, asa.. de la minte la minte. De la suflet la suflet.. Tu poti sa-ti faci reteaua sociala si buna si rea.

 

Comentarii

comentariu

About the Author