Published On: mar, mart. 19th, 2019

Bianca Andreescu, romanca noastra, campioana lor! Cee ce Romania a ignorat, Canada a pretuit

Bianca Andreescu a reusit sa rescrie istoria tenisului, fiind prima jucatoare care a primit un wildcard la Indian Wells si a si castigat turneul.

Bianca Andreescu (18 ani, 60 WTA), canadianca de origine romana a invins-o in finala turneului WTA Premier Mandatory de la Indian Wells pe Angelique Kerber (31 de ani, 8 WTA), 6-4, 3-6, 6-4, dupa un duel ce a durat 2 ore si 18 minute.

Primul antrenor al Biancai Andreescu, Gabriel Hristache, a dezvaluit care au fost marile calitati ale campioanei de la Indian Wells inca din momentul in care a inceput tenisul, la Pitesti. “Cand avea sase ani si jumatate mama ei, Maria, a intrat in baza sportiva in care lucram, am dat niste teste cu Bianca si am considerat ca are calitatile necesare sa faca tenis. Am lucrat cu ea aproape trei ani, s-a remarcat de la sase ani si jumatate – sapte cu o vointa extraordinara, era foarte ambitioasa, avea multa disciplina si maturitate pentru un copil. Ulterior a venit si tatal ei din Canada si m-a intrebat daca poate face tenis de performanta, eu am incurajat familia Andreescu sa faca tenis. E de apreciat ca nu a uitat de unde a plecat, ii multumesc ca nu m-a uitat nici pe mine. Doar fiul meu tinea legatura cu Bianca, dar acum mi-am facut cont pe Instagram special si vorbesc la fiecare meci cu mama Biancai. Sper sa fac o vizita in Canada ca sa o felicit personal. Ea vine in fiecare an in Romania, la bunici”, a declarat Gabriel Hristache.

Jucatoarea din Canada a inceput tenisul in Romania, astfel ca ar fi putut evolua pentru tara noastra. Insa, Federatia de peste ocean i-a oferit niste facilitati care i-au facut pe parintii Biancai sa ia aceasta decizie importanta si au plecat in Canada. Bianca a inceput sa practice tenis la Pitesti, dar parintii ei au decis ca fiica lor sa reprezinte Canada, facilitatile oferite de Federatia de acolo fiind incomparabil mai bune, relateaza Digi Sport. “Daca sunt niste copii talentati, Federatia le ofera mult sprijin. Canadienii sunt foarte organizati in tot ceea ce fac. De asemenea, Canada este o tara multiculturala, deci toti au venit de undeva. La inceput, investesti ca parinte 100% bani si timp. Daca un copil se remarca ca este talentat, daca are rezultate importante si constante, Federatia incepe sa investeasca foarte mult. Acest sport este foarte scump, costurile se ridica la 250.000 dolari pe an la acest nivel”, a afirmat Maria Andreescu, in anul 2017.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>