Published On: joi, mart. 14th, 2019

Arma de foc descoperita intr-o masina de lux la controlul vamal

Echipa comuna de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea a descoperit o arma de foc, tip revolver, ascunsa in torpedoul unui autoturism tractat pe o platforma  de  un barbat cu duba cetatenie, bulgara si R. Moldova.

In data de 12 martie, in jurul orei 22.15, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iasi, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, V.V., in varsta de 40 de ani, cu dubla cetatenie, bulgara si R. Moldova, la volanul unui autovehicul marca Volkwagen, care tracta pe o platforma un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in Ucraina.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra celor doua autoturisme, ocazie cu care echipa  comuna de control, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a descoperit ascuns in torpedoul autoturismului marca Mercedes, care se afla pe platforma, infasurat in hartii, un revolver marca Major Eagle, calibru 4 mm.

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca a preluat cu platforma autoturismul marca Mercedes, la solicitarea unui cetatean ucrainean si nu avea cunostinta despre existenta armei descoperite la controlul de frontiera.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si contrabanda calificata, iar arma a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor de lucratorii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul I.P.J. Galati.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>