Published On: lun, mart. 11th, 2019

Ai WC in spatele curtii? Iata ce amenda ti se pregateste

Ministerul Dezvoltarii a pus gand rau tuturor celor care au acces la canalizare dar nu s-au bransat la retea. Primarii vor face liste cu toti romanii care se afla in aceasta situatie. Ministerul Dezvoltarii a trimis o circulara prin care instiinteaza primariile ca persoanele care au acces la canalizare vor fi obligati sa se branseze la retea.

Primarii vor fi obligati sa intocmeasca o lista cu persoanele fizice sau juridice care nu s-au bransat pana in prezent la sistemul de canalizare, iar lista va fi trimisa Garzii de Mediu care va da, initial, un avertisment iar daca situatia nu se indreapta in termen de trei luni vor va dispune amenzi. Cetatenii sau persoanele juridice care inca mai au WC-ul in curtea casei sau in curtea institutiei risca amenzi ce pot ajunge pana la 4.000 de lei, asta daca nu se racordeaza la sistemele de canalizare sau nu detin statii de epurare avansata.

“Potrivit articolului 41, alin 14 din Legea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare nr 241/2006, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apa, au obligatia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-infiintate, daca acestia nu detin statii de epurare avansata care respecta conditiile de descarcare a apelor epurate in mediul natural”, se arata in document.

Datele Eurostat arata ca in Romania sunt 8,89 milioane de locuinte, dintre care 3,98 milioane sunt in mediul rural. Dintre acestea, 2,9 milioane au acces la o retea de canalizare, insa doar 2,2 milioane sunt bransate. Deci aproape 1,8 milioane de locuinte (in care locuieste 29,7% din populatia Romaniei) au in continuare WC-ul in fundul curtii.

Comentarii

comentariu

About the Author