Published On: lun, mart. 18th, 2019

8 cetateni asiatici prinsi incercand sa intre ilegal in Romania. Unde doreau sa ajunga?

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi au depistat opt cetateni asiatici care au incercat sa intre ilegal in Romania.

In data de 13 martie 2019, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi – I.T.P.F. Iasi in cooperare cu politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, politisti din cadrul Biroului pentru Imigrari au declansat o actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale, in zona de responsabilitate.

In cadrul actiunii au fost depistate opt persoane, cetateni straini care nu isi justificau prezenta in zona. Persoanele in cauza nu vorbeau limba romana si nu aveau asupra lor documente de identitate, fapt pentru care au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi, pentru cercetari.

Au fost anuntati granicerii ucraineni, iar in urma verificarilor efectuate in comun, politistii de frontiera au stabilit ca persoanele in cauza sunt cetateni din Bangladesh, India si Pakistan, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, si au trecut ilegal frontiera din Ucraina in Romania cu scopul de a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, cele opt persoane fiind preluate de catre autoritatile ucrainene, in vederea continuarii cercetarilor, in baza acordului de readmisie.

Reprezentantii celor doua state vor colabora si in viitor si vor lua toate masurile necesare pentru a pastra un climat de ordine si siguranta la frontiera comuna.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>