Published On: mar, feb. 19th, 2019

Viorica Dancila afirma ca “a scos tara din noroaie” dar cu noroiul din tara ce ne facem?

Ultima gafa “dureroasa” a Vioricai Dancila. Premierul a declarat, la o intalnire cu primarii de comune, ca prin programele PNDL “am scos tara din noroaie”, amintind ca prima faza a programului i se datoreaza lui Liviu Dragnea, care era ministru al Dezvoltarii. ​

Celebra expresie spusa cu atata convingere “am scos tara din noroaie” pare a fi in antiteza cu o imagine parca desprinsa din evul mediu. Un tractor folosit pe post de dric a ramas inglodat, cu tot cu raposat, pe drumul spre un cimitir din judetul Vaslui. Este drept, Vasluiul este considerat cel mai sarac oras din Romania… dar chiar atat de sarac incat nici mortul sa nu iti permiti sa il duci la groapa? Chiar si cu lanturi pe roti, tractorul tot nu a putut sa razbeasca prin noroiul din satul Paun. Oamenii din cortegiul funerar au pus si ei umarul, si doar asa dricul improvizat a putut sa ajunga la destinatie.

Nici in Braila lucrurile nu stau mai grozav. Dupa o imagine de ansamblu te intrebi nu cumva aici e Siria sau Afganistan? Intrand in detalii, pe o “ulita” din Chercea te poti simti ca la Venetia doar ca iti lipseste gondola. Dar, se pot gasi solutii, cum brailenii nostri sunt inventivi si se pot acomoda oricarei situatii, oricat de “usoara” ar fi.

Viorica Dancila a declarat ca “au scos tara din noroaie” iar eu tin sa precizez ca noroiul din tara nu e scos deloc.  Noroiul din cartiere sa fie oare folosit in scop curativ? Ca cel de la Lacul Sarat?Isi face cineva curaj din politica sa probeze binefacerile programului PSD din Chercea sau Vidin? Pantofii cu toc sunt obligatorii pentru o asa defilare.

Dar, sa nu vedem numai lucrurile negative din oras, uitand de frumusetile lui. In loc sa punem o floare acolo unde sunt “cratere”, preferam sa le acoperim cu noroi, din plin, ca doar avem!!!

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author