Published On: vin, feb. 8th, 2019

Un aparat modern folosit pentru tratarea cancerului da o speranta bolnavilor din S-E ul tarii

Speranta pentru bolnavii de cancer. Spitalul judetean din Galati a fost dotat cu un aparat modern de tratare a cancerului.

Aparatul va fi folosit de catre bolnavii din 4 judete. Este vorba despre acceleratorul liniar de particule. Vestea buna este ca va putea fi folosit chiar din acest an.

Specialistii spun ca acceleratorul liniar de particule are componente ajustabile care ii permit sa indrepte radiatia direct catre zona tumorii, afectand foarte putin tesutul sanatos din jur. “Aparatul este montat, acum se fac testele pentru masurarea radiatiilor si trebuie avizul Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare. Posibil, in mai, iunie, sa inceapa sa trateze pacientii. Totul depinde de avize, sunt masuratori speciale, trimitem probe la Viena. Aparatul trebuie sa fie foarte bine calibrat ca sa nu apara probleme in randul medicilor, al pacientilor. Vrem sa aducem si al doilea aparat, facem demersuri la Ministerul Sanatatii. La Galati va fi un centru zonal, vor veni pacienti din Galati, Braila, Tulcea si Vrancea, eventual din Vaslui si Constanta.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea, informeaza Mediafax.

Aparatul este montat intr-un buncar construit la Spitalul Judetean din Galati si va fi dat in folosinta dupa efectuarea testelor si obtinerea avizelor de functionare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>