Published On: mar, feb. 5th, 2019

Tudorel Toader NU sustine pozitia de favorit la Parchetul European a Laurei Codruta Kovesi “tradand astfel interesele tarii”

Laura Codruta Kovesi, favorita la Parchetul European. Este prima desemnata de comisia formata din 12 specialisti din statele Uniunii Europene. Pe lista se mai regasesc alte doua nume de profesionisti, un procuror din Franta si unul din Germania. Comisia a analizat 24 de candidaturi considerate eligibile. Dintre acestea, 11 au trecut in etapa urmatoare, cea a interviului. Dupa acest interviu a fost intocmita aceasta lista finala, transmisa atat catre Parlamentul European, cat si catre Consiliul Uniunii Europene, in vederea demararii procedurii pentru numirea sefului Parchetului European, institutie ce ar urma sa inceapa sa functioneze din 2020.

Ca rapsuns la cele mentionate mai sus, Tudorel Toader, nesustinand aceasta clasificare, declara ca ii va informa pe ministrii de justitie din UE despre “abuzurile” comise de fosta sefa DNA. “Voi trimite decizia CCR privind demiterea din functie, fiecarui ministru de justitie” precizeaza Tudorel Toader.

In afara oamenilor de rand, L. C. Kovesi are si sustinere mai inalta. Europarlamentarul roman Monica Macovei considera ca, daca Tudorel Toader nu o va sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru postul de sef al Parchetului Eruopean, atunci ministrul Justitiei tradeaza interesele tarii.

“Laura Codruta Kovesi a fost selectata pentru functia de procuror european pe criterii strict profesionale, alaturi de alte doua persoane. In timp ce Toader o dadea afara, ca sa multumeasca grupul infractional organizat aflat la putere, iata ca dna Kovesi a fost cea mai buna si a ajuns in varful piramidei pentru functia de procuror european sef, dupa mai multe evaluari obiective. Acum Toader sa-si dea demisia si sa stea toata viata cu capul plecat. Daca Toader nu va sustine candidatura unui procuror roman, care a dovedit ca este bine pregatit, pentru conducerea EPPO, atunci tradeaza interesele tarii. Eu votez pentru dna Kovesi”, a scris pe Facebook Monica Macovei

“Laura Codruta Kovesi s-a clasat pe primul loc in selectia pentru postul de procuror european realizata de un Comitet special de selectie. Sah mat dat PSD-ului. In sfarsit exportam oameni de calitate extraordinara in Uniunea Europeana! Succes, Laura Codruta Kovesi!”, a scris deputatul USR Iulian Bulai pe Facebook.

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>