Published On: lun, feb. 11th, 2019

Schimbare radicala a vremii. Avertisment ANM temperaturile scad si revin ploile si ninsoarea

Dupa un sfarsit de saptamana primavaratic iarna se intoarce. De luni noapte revin ploile, lapovita si ninsorile, iar in zilele urmatoare se instaleaza frigul: temperaturile scad pana la minus 15 grade. Pana pe 11 martie, conform prognozei meteorologilor, regimul precipitatiilor va fi excedentar.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), luni vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, cu maxime ce vor fi cuprinse intre 7 si 14 grade si minime intre -3 si 7 grade. In vestul, centrul si nordul tarii innorarile se vor accentua treptat, iar aria precipitatiilor, in general moderate cantitativ, va fi in extindere. Acestea vor fi la inceput sub forma de ploaie, cu tendinta de transformare in lapovita si ninsoare, mai ales in a doua parte a noptii de luni spre marti, iar la munte vor predomina ninsorile. In restul teritoriului cerul va fi variabil ziua, dar cu innorari noaptea, cand pe arii restranse vor fi precipitatii slabe, predominant ploi. Vantul va avea intensificari locale in majoritatea zonelor, precum si la munte, mai ales pe creste. Vor fi conditii de ceata in zonele joase, indeosebi din regiunile extracarpatice.

Marti incepe sa se raceasca. Vremea va fi in general inchisa, iar valorile termice vor fi in scadere spre mediile caracteristice perioadei. Conform meteorologilor, in regiunile vestice, centrale, nordice si la munte vor predomina ninsorile, iar in est si sud-est se vor semnala mai ales ploi, cu precadere la inceputul intervalului. Vantul va avea intensificari in majoritatea zonelor, cu viteze mai mari in sud, centru si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 9 grade, iar cele minime se vor situa intre -7 si 3 grade. Pana la sfarsitul saptamanii, valorile termice se vor situa in jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Trecator, vor fi precipitatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>