Published On: vin, feb. 8th, 2019

Protest in fata Prefecturii Braila. Parintii copiilor cu dizabilitati ies in strada

Astazi, 8 februarie incepand cu ora 10.00 in fata Prefecturii Braila  va avea loc un protest organizat de parintii copiilor cu dizabilitati din judet.  Acestia sunt nemultumiti de faptul ca plata serviciilor sociale pe linie de dizabilitate si copii din orfelinate a fost transferata in sarcina primariilor, iar specialistii sustin ca autoritatile locale nu ar avea fonduri suficiente pentru acest lucru. Parintii se tem ca vor ramane fara micul ajutor primit de la stat.

Contactat de reporterii de la InfoBraila primarul Brailei, Marian Dragomir a declarat in aceasta privinta:

“Este un protest ca urmare a noii legi a bugetului… sumele care vor fi platite persoanelor cu dizabilitati se vor transfera de la Guvern, la autoritatile locale. Nu e problema ca nu ar exista fonduri. Problema este ca oamenii sunt obisnuiti de ani de zile ca plata sumelor respective sa fie de la bugetul national si mai multe detalii nu pot sa va spun.  O sa va confirme dansii. Ei au inteles ca in legea bugetului de stat aceste fonduri vor fi suportate de primariile tuturor municipiilor, dar in cazul in care fondurile vor fi insuficiente diferenta va fi suportata de la bugetul de stat. Platile se vor face. Este dreptul lor sa protesteze. Primaria le-a autorizat acest protest in fata Prefecturii.”

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>