Published On: lun, feb. 4th, 2019

Presedintele Consiliului Judetean ii da dreptate consilierului Catalin Iordache

In urma nenumaratelor discutii pe tema situatiei Spitalului Judetean din Braila, presedintele Consiliului Judetean a facut o declaratie pe pagina sa oficiala de pe un site de socializare in care sustine ca principala cauza a situatiei dramatice in care se afla spitalul este lipsa de comunicare.

“Asa cum am declarat in plenul ultimei sedinte a CJ Braila, ieri am fost la Spitalul Judetean si impreuna cu factorii decidenti am facut o evaluare a situatiilor, tinand cont astfel de cele prezentate de catre colegii mei consilieri.

Am identificat probleme in aprovizionarea cu medicamente a spitalului si implicit a responsabililor in acest caz. Am trasat directive clare, cu termen de indeplinire de 12 ore, nerespectarea acestora finalizandu-se cu demisia acelora ce nu le pun in practica.

Consider ca lipsa de comunicare a condus la aceasta situatie, motiv pentru care reiterez ideea ca NU mai accept greseli care sa-si puna amprenta in viata cotidiana a cetatenilor, mai ales cand vine vorba de sanatate.

Punctual, masurile luate pentru perioada urmatoare sunt:

raport zilnic cu stocul din farmacie catre manager spital si catre presedintele Consiliului Judetean.

necesarul de medicamente sa fie facut in functie de balanta si istoricul de consum la care se va adauga stocul de rezerva.

situatia aparaturii medicale din spital, privind functionalitatea, sa fie la zi.

un grafic de livrare pe trimestru sa fie trimis catre toti furnizorii, cu comanda ferma.

am detasat 2 persoane pentru a suplini personalul de la aprovizionare si achizitii.

responsabilizarea personalului imputernicit cu curatenia in spital.

necesarul de materiale sanitare sa fie facut la zi, pentru a nu mai exista disfunctionalitati in exercitarea actului medical.

Tinand cont ca un singur om nu poate avea performanta, am decis formarea unei comisii de verificare compusa din colegi consilieri judeteni. Aceasta comisie va avea rolul de a identifica probleme si de a propune solutii spre rezolvarea lor, iar rezultatele vor fi transmise catre presedintele CJ si catre conducerea spitalului.

Concluzia mea este simpla: spitalul trebuie sa ofere doar servicii medicale performante si de calitate, iar pentru asta toti cei implicati in actul medical trebuie sa isi faca TREABA. Este necesara o buna comunicare si colaborare astfel ca beneficiarul final – cetateanul sa nu mai fie pus in situatii jenante. Practicile ”condamnabile si nejustificate” acceptate pana acum, atat de pacient cat si de cadrele medicale, trebuie sa inceteze ba chiar schimbate”,  a declarat Presedintele Consiliului Judetean.

Referindu-se la cele spuse de Francisk Chiriac, presedintele Cartel Alfa filiala Braila, Octavian Georgescu a precizat “Prima masura pe care ar trebui s-o luati tovarase Chiriac ar fi sa le demiteti pe cele patru doamne care “nu stiu” nimic. A doua masura ar fi scuturarea” celor peste 30 de posturi de directori, SEFI, coordonatori si alte piftii. A treia masura ar fi ca dumneata, tovarase, sa te intorci sub punte, la masina. Pina atunci, vorba predecesorului d-tale, cea mai buna masura este trenul de Bucuresti.”

La cele precizate de Francisk Chiriac, consilierul judetean Catalin Iordache a declarat pentru InfoBraila: “Domnul presedinte Chiriac este putin intarziat… in declaratii pentru ca ceea ce se intampla la Spitalul Judetean i-a tot fost spus de doi ani incoace. De fiecare data promite masuri. Acum vad ca are o lista mai mare de masuri, a dat si un termen de 12 ore ceea ce arata o foarte mare aplecare asupra subiectului. Sper sa nu ramana aplecat si sa il doara spatele pentru ca sunt convins ca nimic din ceea ce a spus aici nu va face. Sunt obisnuit ca domnul Chiriac, la fel ca cei de la PSD sa nu fie niste oameni de cuvant, nu ar fi nici o mirare daca acum nu s-ar intampla nimic, si, cred ca nu o sa se intample nimic. Cat priveste declaratia domnului Chiriac care spune ca la sedinta CJ a stabilit o multime de lucruri reprezentate este ciudata pentru ca, el nu a vorbit despre asa ceva si se poate consulta procesul verbal al sedintei. Daca face lucrurile acestea este un lucru normal, un lucru pentru care este platit cu aproape 3000 de euro pe luna net. Nu le face nici ca il doare de braileni, nici de cei care au votat partidul, nici ca i s-a atras atentia de catre Consiliul Judetean. Asa trebuie sa faca. Repet, nu cred ca domnul Chiriac va face ceva. Cat priveste ceea ce se intampla la Spitalul Judetean este evident ca acolo managementul este prost, si mai mult decat atat, este prost coordonat de domnul Chiriac care, dator fiind domnului Mihai Tudose pentru functia pe care o are, nu o schimba pe doamna manager Delia Rasnoveanu, care este cumatra domnului Mihai Tudose, sora nasului acestuia. Prin urmare aceasta afacere de partid cred ca s-a nascut legenda si a murit speranta. “

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>