Published On: mar, feb. 12th, 2019

Povestea preotului fara parohie / politistului fara permis, mai populara decat cazul chirurgului cu 8 clase

Cazul “chirurgului” Matteo Politi a facut si inca face valva in toata Romania, ba chiar si peste hotare. Avem si de ce sa fim revolatati dat fiind faptul ca “domnul doctor” a pus in pericol vietile dar si integritatea corporala a multor “vedete” de la noi dornice de remodelare. Dar, daca facem o intoarcere in timp, cam cu vreo doi ani in urma ne putem aminti ca aveam si noi un caz tragi-comic, cazut politistului fara permis si preot fara parohie, care deschidea coloana oficiala a presedintelui Romaniei fara a detine un mic detaliu, insignificant de altfel, si anume permis de conducere.

Acesta a condus, vreme de peste 20 de ani, fara a avea permis auto, desi era politist si deschidea coloanele oficiale ale presedintelui Romaniei. Apoi a fost preot fara parohie.

Cu cinci ani in urma, atunci cand iesea la iveala povestea lui Augustin Capalnas – pe care nu stii nici azi daca sa-l numesti politist sau preot – lumea credea ca este vorba despre un scenariu de film.

Se va dovedi, insa, un ”caz” real suta la suta, cu mult peste povestioara lui Matteo Politi, falsul chirurg care a involburate apele mioritice in ultimele zile.

Capalnas a ”debutat” ca sofer al IPS Andrei, pe vremea cand acesta era episcop de Alba, fiindu-i, in acelasi timp, diacon, pentru ca a absolvit ”Teologia” in 1996. Timp de zece ani i-a condus masina acestuia. A devenit preot de mir, politist la Scoala din Cluj Napoca, inspector de politie si purtator de cuvant la Brigada Politiei Rutiere din Bucuresti, fara ca omul sa posede permis de conducere. Inselatoria a iesit la iveala in 2014, cu ocazia unei testari la Cluj, cand un alt politist i-a cerut permisul de conducere, acesta avand doar o copie.

Desi este condamnat penal pentru aceasta fapta si este si divortat, el oficiaza slujbe religioase. El a fost prins oficiand o cununie religioasa pe gazonul unui restaurant celebru din Cluj-Napoca. Unul dintre canoanele Bisericii Ortodoxe, intarit si de o decizie din 2010, arata ca preotii divortati sau preotii care se recasatoresc nu mai pot fi preoti parohi si nu mai pot oficia slujbe religioase.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>