Published On: mie, feb. 6th, 2019

Ministrul educatiei isi doreste o digitalizare a invatamantului. Specialistii avertizeaza ca poate avea si consecinte grave asupra copiilor.

Ministrul Educatiei are in plan sa investeasca 400 de milione de euro, bani europeni, in table inteligente si tablete pentru gimnaziu si liceu. Digitalizarea invatamantului s-ar putea face chiar de anul viitor, spune Ecaterina Andronescu. Iar telefonul mobil ar trebui sa devina o resursa educationala pentru toti copiii.

Specialistii spun, insa, ca zeci de ore online, in fiecare saptamana, pot avea si consecinte grave asupra copiilor.

Organizatiile neguvernamentale atrag atentia asupra sigurantei pe Internet a celor mici. Aproape jumatate dintre copiii din Romania petrec pe Internet sase ore pe zi. Specialistii vorbesc despre posibile consecinte grave.

Gabriela Alexandrescu, presedintele SALVATI COPIII spune ca 99% dintre copii sunt activi pe cel putin o retea sociala si 1 din 2 copii sufera o hartuire in mediul online. Tinerii pot ajunge la anxietate, depresie sau chiar sinucidere, daca parintii nu reusesc sa tina sub control fenomenul.

Ca raspuns Ecaterina Andronescu, declara ca in toate scolile in care copiii au telefon, copiii nu stau cu telefonul la scoala. Adaptarea este calea pe care profesorul trebuie sa managerieze ora.

“Sper sa reusim sa ducem proiectul acesta la bun sfarsit. Este un pas spre cresterea performantei, cred eu, pentru o generatie care a venit de acasa cu tableta, cu utilizarea tabletei in minte si in manutele lor. Deci noi nu putem sa-i intoarcem aici neaparat numai la creta si la creionul cu care scriu pe caiet. Deci un salt in formarea elevilor prin utilizarea tehnologiilor moderne trebuie sa facem pentru ca ei sunt generatia revolutiei informatiei si bioinginerie”, a explicat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a mai spus ca aceasta investitie se va face cu bani europeni, in prezent ministerul aflandu-se la faza de redactare a proiectului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>