Published On: vin, feb. 1st, 2019

Gabriela Firea il declara CETATEAN DE ONOARE pe Patriarhul Daniel incununand astfel activitatea social—filantropica a acestuia

Decizia referitoare la Patriarhul Daniel a fost luata in joi, pe 31 ianuarie, in Consiliul General al Capitalei. Daniel va beneficia de tilul de CETATEAN DE ONOARE al Capitalei pentru intreaga activitatea social-filantropica, liturgica si misionara desfasurata pe plan national si international.

Patriarhul Daniel, pe numele de mirean Dan Ilie Ciobotea, s-a nascut la 22 iulie 1951, la Dobresti (Timis). Dupa absolvirea examenului de bacalaureat, s-a inscris ca student la Institutul Teologic Universitar din Sibiu (1970-1974), unde a obtinut diploma de licenta in teologie. In perioada 1974-1976 a frecventat cursurile de doctorat la Institutul Teologic Universitar din Bucuresti.

Este si fondatorul a numeroase institutii, printre care: Facultatea de Teologie Ortodoxa “Dumitru Staniloae” din Iasi; Seminarele Teologice Ortodoxe de la Manastirea Agapia, Botosani, Dorohoi, Iasi si Piatra Neamt; Academia Laica “Sf. Ioan” de la Neamt, Manastirea Neamt, Centrul Cultural-Pastoral “Sf. Daniil Sihastru-Durau”, Institutul Ecumenic “Sf. Nicolae” – Iasi, Centrul de Conservare si Restaurare a Patrimoniului Religios Resurrectio. Lui i se datoreaza si aducerea moastelor unor sfinti si a unor relicve sfinte la Iasi si in eparhiile sufragene ale Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

In sustinerea deciziei oficialii primariei au mentionat ca acordarea titlui de cetatean de onoare reprezinta o recompensa simbolica nu are implicatii la bugetul local.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>