Published On: mie, feb. 13th, 2019

Gabriel Comanescu sustine si incurajeaza copiii sa practice sportul cu motor

“Inca din copilarie am avut o pasiune pentru sporturile cu motor si nu numai, tot ce tine de consum de adrenalina ma atrage la maxim. Aceasta pasiune am inceput sa o dezvolt inca de la varsta frageda de opt ani, cand parintii mi-au cumparat primul motor de cros, asa am inceput primii pasi pe motor, insa asta nu a fost de ajuns. Imi doream mult mai mult, iar singura alternativa existenta la momentul respectiv la noi in oras a fost speedway-ul sau dirt track-ul, astfel fiind spus acesta a fost marele pas facut in sportul cu motor.”

Gabriel si-a inceput cariera sportiva in 2010, pentru ca doar dupa un an sa obtina primul titlu national. De atunci recunoasterea si premiile au curs pe banda rulanta. Patru ani la rand a fost campion national consecutiv, titlul recunoscut si acordat de catre F.R.M.

Pasionat intru-totul de ceea ce face, sportivul nostru incearca sa iti promoveze sportul cu motor cat mai mult in randul tinerei generatii din Braila. Mergand din scoala in scoala, cu ajutorul unui video-proiector acesta va prezenta tainele unui sportiv de dirt track elevilor care vor lua parte, prezentarea constand in secvente speciale din viata pe motor, intregul echipament sportiv de concurs, motocicleta, precum si modul de functionarea a acesteia.

“In ultima vreme m-am tot gandit la diferite ideii si strategii de a atrage cat mai multi copii pasionati de sportul cu motor in ramura sportului meu, intr-adevar este un inceput de drum destul de dificil, deoarece acest sport necesita multe sacrificii in tara noastra si nu este chiar atat de simplu sa faci performanta, dar cu un mic efort consider ca poti reusi in tot ceea ce ti-ai propus.

Am simtit ca este momentul sa iau o initiativa! Incep pregatirile spre drumul de dezvoltare a dirt-track-ului prin punerea in miscare a diferitelor strategii in colaborare cu clubul din care fac parte, respectiv, CSM Braila si cu conducerea sectiei de dirt-track. Una dintre ideile pe care mi-am propus sa o pun in aplicare si s-o expun publicului larg este de a promova acest fenomen in scolile generale si liceele din orasul Braila. Am lucrat impreuna cu echipa mea la video-proiectarea unui mic proiect prin prisma caruia vom prezenta sportul cu motor, dirt-track-ul. Acesta va contine secvente speciale din viata pe motor, respectiv, vom prezenta intregul echipament sportiv de concurs si motocicleta intr-un mod mai amplu, precum si modul de functionarea a acesteia, copiilor care vor lua parte la acesta prezentare. La finalul acestei prezentari vom organiza un concurs care va cuprinde intrebari din materialul prezentat si, bineinteles, vor fi premiati cei care vor da raspunsurile corecte, insa nimeni nu va pleca cu mana goala, toata lumea va fi multimita. Dupa aceasta vizita vom invita elevi sa vina la noi „acasa”, pentru a le arata sectia de dirt-track si pentru a simti tactil, nu doar vizual, motorul.

Pe acesta cale doresc sa incurajez parinti si bunici sa vina la concursurile de speedway impreuna cu copii/nepoti sa priveasca si, de ce nu, chiar sa practice ceea ce vad. “Energia la copii este ca o reactie de fuziune nucleara. Daca stii sa o controlezi, ai energie! Daca nu, ai o bomba!” , asa spunea Anatoli Karpov, de ce sa nu canalizam aceasta energie in ceva constructiv? Antrenamentele care vor incepe anul acesta vor fi publice, iar dupa incheiarea acestora vom sta de vorba cu elevi si le vom prezenta tainele unui sportiv de dirt track. Acestea sunt doar cateva din ideile pe care doresc sa le fac publice si sa le prezint la momentul actual, totodata, sunt convins ca voi fi sustinut de catre conducerea clubului si de antrenorul sectiei de dirt-track, implicandu-se in a se dezvolta acesta sectiei, am mica speranta ca si ziarele locale ne vor fi alaturi si ne vor ajuta sa promovam acest sport. Asa cum am mai spus ma lupt cum pot pentru ca acest frumos sport sa reziste la Braila, sa nu moara, schimbarile mici pot face diferente mari.”, a declarat Gabriel Comanescu pentru InfoBraila.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>