Published On: mie, feb. 13th, 2019

Dragostea – inainte si dupa Sfantul Valentin

Sfantul Valentin, 14 februarie, sarbatoare americana, preluata de o lume intreaga in scopuri pur comerciale. Este ziua oficiala a declaratiilor de dragoste, ziua in care Facebook-ul pare a fi neincapator pentru toate pozele “cu dintii pe afara”, radiind de o fericire fortata si oarecum planuita cu zile inainte. Este ziua in care toti indragostitii isi declara iubirea, neaparat in vazul lumii, in vazul prietenilor virtuali. Buchete de flori imense, obligatoriu trandafiri, bijuterii, parfumuri scumpe, inimiare…. toate invadeaza Facebook-ul de parca ar fi ultima zi de pe pamant. Fetele isi fac planuri despre cum vor petrece aceasta mareata zi si ce vor primi, de parca baiatul ar trebui sa respecte un cod nescris al zile de 14 februarie. Ce se intampla daca tanarul amorezat chiar nu simte sa sarbatoreasca aceasta zi? Va spun eu, el nu trebuie sa simta, ci sa faca… declararii de tot felul si bine meritatul cadou. Ce se intampla daca chiar nu face nimic in aceasta “zi de mare sarbatoare”? Urmeaza apocalipsa? Inseamna ca va iubeste mai putin? Deloc…

Ma intreb a doua zi, 15 februarie ramane totul la fel de minunat ca in ziua de dinainte? Se petrece ca in povesti trei zile si trei nopti? Ma indoiesc… A doua zi se trezeste toata lumea la realitate, ca dupa o “noapte de betie la lautari”, si cu dureri de cap si cu banii luati:)).

Nu spun ca este un lucru rau sa sarbatorim iubire, ba din contra, acest sentiment care da sens vietii ar trebui sa fie sarbatorit cand simti, nu sa fie totul o regie. Nu sa fie fortat, nu sa fie comercializat. Oare este o blasfemie adusa iubirii acest gand? Prefer sa cred ca nu, prefer sa cred ca nu ar trebui sa fim atat de superficiali, sa nu avem sindromul de turma. Oare daca gandesc asa voi fi considerata “oaia ratacita”? Sarbatoresc iubirea in fiecare zi. Apeciez orice cadou adus de persoana iubita fara motiv, ci pentru simplul fapt ca asa a simtit. Consider o ipocrizie sa afisezi intr-o zi o fericire universal valabila doar pentru a fi in rand cu lumea. Ce inseamna acest “in rand cu lumea”? Cei care nu sunt indragostiti nu mai traiesc in aceasta zi? Ba da, traiesc foarte bine, ca in oricare zi, dealtfel.

Fiecare individ este diferit, fiecare sentimet naste gesturi diferite. Suntem creati pentru a ne distinge unul de celalalt, cu valori si idei proprii. Iubirea este sentimentul pur si dezinteresat care ne uneste, care ne face sa ne acceptam cu multitudinea de defecte. Haideti sa respetam si sa sarbatorim aceasta minune de a iubi si a fi iubiti cat mai onorabil posibil, in fiecare zi, cu mici atentii care fac diferenta.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>