Published On: mie, feb. 27th, 2019

Dragnea vede Justitia ca pe mosia proprie!

“Ceea ce opozitia spune de doi ani incoace incepe sa devina realitate: ordonantele de urgenta privind Justitia vin sa implineasca visul lui Liviu Dragnea de a pune mana pe inca una dintre puterile in stat. Momentul de cotitura in care se afla Romania este de maxima gravitate, iar modul in care se duce batalia pentru subordonarea Justitiei in numele unui singur om este tot mai sofisticat. Capcana in care au intrat inclusiv aliatii politici ai lui Dragnea este ca nu urmareste amnistia sau gratierea membrilor coalitiei, ci aservirea sistemului judiciar in folos propriu. Nici liderii ALDE nu au prea multe motive de optimism in privinta adevaratelor intentii ale lui Liviu Dragnea si ale celui care le pune in opera, Tudorel Toader!

Nu ”indreptarea abuzurilor” ii fac noptile albe presedintelui PSD! Tintele sale sunt pur personale: sa scape de dosare si de condamnari (anularea sentintei definitive din dosarul Referendumului, precum si tragerea pe linie moarta a anchetelor Tel Drum sau Belina). Iar ca tintele sa fie atinse trebuie sa aiba controlul asupra Sectiei speciale de investigare a magistratilor, incatusand astfel Justitia. De aceea, suntem datori, ca opozitie parlamentara, sa ii sustinem pe magistrati in protestul lor si sa gasim caile legale pentru a anula OUG-urile toxice date de guvernarea Dancila!

Partenerii nostri europeni cunosc adevarata natura a masacrului statului de drept pusa in opera de coalitia PSD-ALDE. In plan extern am vazut ca ”imparatul este gol”. Dragnea a fost huiduit la Congresul socialistilor europeni, iar mesajul liderului Frans Timmermans a fost foarte clar: daca vrea sa fie parte dintr-un club european, ”Liviu” trebuie sa ii respecte regulile. Asa ca presedintele coalitiei s-a intors de la Congres cu amenintarea ca atat PSD, cat si ALDE sunt la un pas de a fi excluse din familiile lor politice europene.

Intre timp, noi, in tara, trebuie sa avem un singur scop: sa nu-i permitem lui Dragnea sa ne scoata din Europa!”a declarat Prof. univ. dr. Dumitru Oprea.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>